Πρώην αρχηγός ναυτικού Τουρκίας: «Ο στρατός να είναι έτοιμος στο Αιγαίο»

"Ελπίζω η Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, να μην προβεί στην τρέλα" έγραψε στο twitter

Τουρκία:Πρώην αρχηγός ναυτικού-Ο στρατός να είναι έτοιμος

Σε ετοιμότητα να είναι ο τουρκικός στρατός στο Αιγαίο στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση ο πρώην αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Νουσρέτ Γκιουνέρ.

Ο Γιουγκέρ, ο οποίος ήταν ήταν ανάμεσα στους στρατηγούς που αναγκάστηκε σε παραίτηση το 2013 λόγω της υπόθεσης ‘Βαριοπούλα’ και ‘Εργκενεκόν’ με μήνυμά του στο twitter αναφέρει ότι:

«H συνωμοσία που εξυφάνθηκε εναντίον της Τουρκίας/Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στο μυαλό κάποιες υποθέσεις για τον τουρκικό στρατό ο οποίος ενδυναμώθηκε αρκετά ειδικά τη δεκαετία του 2000. Ελπίζω η Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΕ  και των ΗΠΑ, να μην προβεί στην τρέλα και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων. 

Αν προβεί σε μία τέτοια τρέλα η Ελλάδα, θα είναι η πιο επικίνδυνη απειλή που θα έχουμε αντιμετωπίσει από το 1923 κι έπειτα. Δεν θα μοιάζει ούτε με το το θέμα του Ιράκ, ούτε με της Συρίας.

Η κυβέρνηση ΑΚΡ πρέπει να αναθεωρήσει το έγγραφο που δεν θεωρεί casus belli την επέκταση από την Ελλάδα πέραν των 6 μιλίων των χωρικών της υδάτων και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Γιατί είναι αιτία πολέμου; Αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 9 μίλια η Τουρκία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμη και αν η Τουρκία επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, επειδή η Ελλάδα διαθέτει τόσα πολλά νησιά στο Αιγαίο, θα γίνει μία ελληνική λίμνη, που δεν θα μπορεί να περνάει καν ο τουρκικός στόλος από το Αιγαίο.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top