Η «Μις Τουρκία» κινδυνεύει να μπει φυλακή εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Twitter

Τη μεγίστη των ποινών ζητούν οι εισαγγελείς για την 18χρονη καλλονή

Το σκληρό τους πρόσωπο δείχνουν οι Τούρκοι εισαγγελείς στην πρώην «Μις Τουρκία», ζητώντας να της επιβληθεί η μεγίστη των ποινών.

Η κοπέλα κατηγορείται ότι με ανάρτησή της πρόσβαλε τα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα.

Η 18χρονη Ιτίρ Εσέν, δεν πρόλαβε καλά καλά να χαρεί τη στέψη της ως βασίλισσα της ομορφιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο και της πήραν πίσω τον τίτλο… άρον άρον. Τώρα θέλουν να κλείσουν για τα καλά τη νεαρή Ιτίρ, μοντέλο και φοιτήτρια, στη φυλακή.

Ο λόγος είναι το γεμάτο προσβολή μήνυμα που ανέβασε στο Twitter:

 

«Αδιαθέτησα το πρωί της 15ης Ιουλίου, την ημέρα των μαρτύρων. Σηματοδοτώ τη μέρα με αιμορραγία ως μια αναπαράσταση του αίματος των μαρτύρων».

Φυσικά η ανάρτησή στο Twitter...εξαφανίστηκε πολύ γρήγορα και η Ιτίρ Εσέν, κινδυνεύει να φυλακιστεί για έναν χρόνο.

Αυτή είναι η ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα. Αν και το νεαρό μοντέλο υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει κανέναν, οι τούρκοι εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι την καθίσουν στο σκαμνί.

Το δικαστήριο θα πρέπει να δεχτεί το κατηγορητήριο πριν οριστεί η δικάσιμος.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που καλλονή στην Τουρκία διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν. Πέρυσι η Μερβέ Μπουγιουξαράτς, Μις Τουρκία 2006, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή, καθώς κατηγορήθηκε οτι ανέβασε στο Instagram εάν προσβλητικό ποίημα για τον τούρκο πρόεδρο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top