Η στιγμή που καρχαρίες τίγρεις κινούνται απειλητικά προς τους δύτες

Βίντεο ντοκουμέντο από ενυδρείο στη βορειοδυτική ιταλική παραθαλάσσια πόλη της Cattolica

«Ανήσυχοι» ήταν οι καρχαρίες τίγρεις της άμμου που βρίσκονται σε ένα ενυδρείο στη βορειοδυτική ιταλική παραθαλάσσια πόλη της Cattolica.

Οι εν λόγω καρχαρίες που είναι γνωστοί και ως γκρίζοι καρχαρίες, προσελκύστηκαν μαζί με άλλα ψάρια, από τους δύτες που τοποθετούσαν μια αναπαράσταση της γέννησης του Ιησού στο ενυδρείο ενόψει Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, η Brigitte, ένας 20χρονος θηλυκός καρχαρίας τριών μέτρων, φάνηκε να προσελκύεται από τους δύτες και τους πλησίαζε αρκετά… Μάλιστα χρειάστηκε να τον απομακρύνουν πολλές φορές με ένα ραβδί.

Η δεξαμενή καρχαριών στο ενυδρείο Cattolica φιλοξενεί πέντε μεγάλους καρχαρίες τίγρεις άμμου, τέσσερα θηλυκά και ένα αρσενικό, καθώς και διάφορα άλλα είδη καρχαριών και ψαριών σε 700.000 λίτρα αλμυρού νερού.

Λίγα λόγια για τους καρχαρίες τίγρεις της άμμου ή αλλιώς γκρίζοι καρχαρίες

Συναντώνται στα παράκτια ύδατα σε όλο τον κόσμο. Παρά την τρομακτική εμφάνιση, τα εντυπωσιακά στραβά δόντια και τις ισχυρές ικανότητές τους στην κολύμβηση, είναι ήρεμα και βραδυκίνητα ζώα, ενώ δεν επιτίθενται πάρα μόνο αν προκληθούν.

Είναι το πιο συνηθισμένο είδος καρχαρία σε δημόσια ενυδρεία σε όλο τον κόσμο, λόγω του αρκετά μεγάλου μεγέθους του και της μεγάλης προσαρμοστικότητας του στις συνθήκες αιχμαλωσίας σε σχέση με άλλους μεγάλους καρχαρίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top