Τρίζει η καρέκλα του Trump: Στενοί του συνεργάτες κατηγορούνται για συνωμοσία

Απανωτά τα χτυπήματα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Στενοί συνεργάτες Τραμπ κατηγορούνται για συνωμοσία

Τρίζει η καρέκλα του πιο αμφιλεγόμενου Προέδρου των ΗΠΑ των τελευταίων ετών, Donald Trump. Ο Λευκός Οίκος αντιμετωπίζει σήμερα, Δευτέρα, ακόμα ένα ζήτημα, καθώς ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, Paul Manaford, έφτασε στο FBI, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016, την οποία διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Robert Mueller.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μαζί του κλήθηκε να παραδοθεί και ο συνεργάτης του, Rick Gates.

Οι παραπάνω είναι οι πρώτες απαγγελίες κατηγοριών, στο πλαίσιο της έρευνας για τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Gates εμφανίζεται σε έγγραφα εταιρειών μέσα από τις οποίες ο Manaford έλαβε πληρωμές από την Ανατολική Ευρώπη. Οι εταιρείες αυτές εμφανίζονται με έδρα την Κύπρο.

Ο Manaford ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump μέχρι το 2016, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά από αποκαλύψεις για σχέσεις κι επαφές του με φιλορώσους Ουκρανούς ολιγάρχες. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες, ένα από τα σπίτια του είχε μπει στο μικροσκόπιο του FBI και μερικά έγγραφά του κατασχέθηκαν.

«Διπλό» το χτύπημα

Την ίδια στιγμή, ένας Έλληνας ομογενής, πολύ στενός συνεργάτης του Προέδρου των ΗΠΑ, ομολόγησε ότι είχε πει ψέματα στο FBI.

Πρόκειται για τον George Papadopoulos, ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν κατέθεσε σε πράκτορες του FBI, σχετικά με τις σχέσεις του Trump με τη Ρωσία, είπε ψέματα.

Η παραπάνω παραδοχή ψευδούς κατάθεσης ήταν «το κερασάκι στην τούρτα» και ο Papadopoulos έγινε ο 3ος κατά σειρά του επιτελείου του Προέδρου που αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις.

Το FBI, μάλιστα, τον κατηγορεί για παρεμπόδιση έρευνας. O Mueller υπέγραψε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο Papadopoulos, μέσω της ψευδούς κατάθεσής του, «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top