Ιταλική γραφική πόλη σε πληρώνει 2.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί!

Ο δήμαρχος της Καντέλα στη Ν.Ιταλία καλεί κόσμο να μείνει στην πόλη που έχει αδειάσει από κατοίκους

Ιταλική πόλη σε πληρώνει για να μετακομίσεις εκεί

Ο δήμαρχος της μικρής ιταλικής πόλης Καντέλα προσφέρει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει άμεσα στη Νότια Ιταλία. Nαι, καλά διαβάσατε!

Οι αρχές είδαν τον πληθυσμό της κωμόπολης να πέφτει από τους 8.000 κατοίκους που ήταν πριν από λίγα χρόνια στους μόλις 2.000 και είπαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Δεν ζητούν μάλιστα εξειδικευμένο προσωπικό ή επιστήμονες, αλλά ανθρώπους για να ξαναδώσουν ζωή στην ερειπωμένη «Μικρή Νάπολη», όπως ήταν άλλοτε γνωστή η Καντέλα.

Ο δήμαρχος Nicola Gatta θέλει να επαναφέρει τις ένδοξες ημέρες της πόλης του και είναι έτοιμος να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αν πας με 5-6 νοματαίους υπό την προστασία σου, θα πάρεις 2.000 ευρώ, ενώ αν είσαι ζευγάρι θα αμειφθείς με 1.200 ευρώ. Αν πας τελικά μόνος, θα λάβεις 800 ευρώ, ποσό που δεν είναι ωστόσο μικρό για το βιοτικό επίπεδο της πόλης, μιας και ο δήμος θα σου εξασφαλίσει σπιτάκι με 50 ευρώ τον μήνα ή πιο ευρύχωρο μέρος με… 120 ευρώ!

Δεν μπορείς βέβαια να εμφανιστείς μια ωραία πρωία εκεί, καθώς θα πρέπει να νοικιάσεις ένα σπίτι πριν λάβεις το βοήθημα, αλλά και να βρεις μια δουλειά με τουλάχιστον 7.500 ευρώ ετήσιες απολαβές.

«Δεν θέλουμε να κατακλύσουν την πόλη μας άνθρωποι που σκέφτονται πως θα ζήσουν σε βάρος των εσόδων του δήμου», είπε ο αντιδήμαρχος Stefano Bascianelli στο «CNN Travel», «όλοι οι νέοι κάτοικοι πρέπει να έχουν δουλειά και εισόδημα. Η ποιότητα της ζωής τα σπάει εδώ. Δεν είχαμε ούτε ένα έγκλημα σε 20 χρόνια»!

 

Πηγή: CNN

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top