Ώρα μηδέν για την ανεξαρτησία της Καταλονίας – Επίσημες ανακοινώσεις κάνει η Μαδρίτη

Πουτζδεμόν: Λέει ότι αν ο Ραχόι αρνηθεί τον διάλογο τότε θα κηρυχτεί και επίσημα η ανεξαρτησία της περιοχής

Ανακοινώσεις της Μαδρίτης για την Καταλονία

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την Ισπανία και για το μέλλον της Καταλονίας, καθώς έληξε το τελεσίγραφο που είχε δώσει ο Μαριάνο Ραχόι στον Κάρλες Πουτζδεμόν, με το οποίο του ζητούσε να «φερθεί λογικά» και να πάρει πίσω την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Ο ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ

ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ: «ΑΝ Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΑ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδτεμόν δήλωσε ότι το κοινοβούλιο της επαρχίας θα μπορούσε να ψηφίσει για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, αν η Μαδρίτη αρνηθεί τον διάλογο με την Καταλονία.

Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΪ

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει τον διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας», ανέφερε ο Πουτζδτεμόν σε επιστολή που απέστειλε στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Από την πλευρά της η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κάνει επίσημη ανακοίνωση για την κρίση με την Καταλονία στις 10:30 (τοπική ώρα, 11:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας θα προχωρήσει το Σάββατο στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος μετά την επιστολή του Πουτζδτεμόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top