Καταλονία: Ξεκίνησε η ομιλία-κλειδί του Πουτζδεμόν στο τοπικό Κοινοβούλιο! Ενδέχεται να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής

Καθυστέρησε λόγω επαφών για διεθνή διαμεσολάβηση – «Δεν είναι εφικτή» δηλώνει η ισπανική κυβέρνηση / Νέα ενημέρωση 20:35

Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της ολομέλειας του καταλανικού κοινοβουλίου στη Βαρκελώνη καθώς τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της Καταλονίας συνεδρίαζαν σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μετά το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου το οποίο προκάλεσε την «οργή» της Ισπανίας, ο πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζδεμόν ενδέχεται σήμερα να κηρύξει στην ομιλία του μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bloomberg: Έτοιμη η ισπανική κυβέρνηση να συλλάβει τον Καταλανό ηγέτη

Να σημειώσουμε, ότι η ολομέλεια ήταν αρχικώς προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ισπανίας (19:00 ώρα Ελλάδας), με τον Πουτζδεμόν να δηλώνει πως η καθυστέρηση της έναρξης της συνεδρίασης της ολομέλειας του καταλανικού κοινοβουλίου οφειλόταν σε επαφές για διεθνή διαμεσολάβηση, ανακοίνωσε η καταλανική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε αναμμένα κάρβουνα η Καταλονία: Η αστυνομία απέκλεισε το κοινοβούλιο πριν την ομιλία Πουτζντεμόν

ΙΣΠΑΝΙΑ: «ΜΗ ΕΦΙΚΤΗ» Η ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ

Άμεση ήταν η απάντηση της Ισπανίας, η οποία δήλωσε πως «μια μεσολάβηση με τον πρόεδρο της περιφέρειας της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δεν είναι εφικτή».

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥΣΚ ΠΡΟΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ


Έκκληση προς τον Πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας Καρλες Πουτζδεμόν να μην προχωρήσει στη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας, απηύθυνε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, σε προσωπική του ανάρτηση στο Twitter την οποία απευθύνει στον λογαριασμό του Πουτζντεμόν αναφέρει:

«Κάνω έκκληση στον Πουτζδεμόν να μην ανακοινώσει μια απόφαση που θα καταστήσει το διάλογο αδύνατο. Ας κοιτάμε πάντα αυτά που μας ενώνουν. Ενωμένοι στη διαφορετικότητα».

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ, Μαρίνα Αντρέεβα διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα και πληροφορίες πως ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, τηλεφώνησε στον Κάρλος Πουτζντεμόν, χαρακτηρίζοντας σχετικές αναρτήσεις ως «fake news - ψευδείς ειδήσεις».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top