Στην Τουρκία ο Μαδούρο: «Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, Ταγίπ»

Στήριξη από Ερντογάν: Πιστεύουμε ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν τα προβλήματα

Για κοινό όραμα που μοιράζεται το Καράκας με την Άγκυρα έκανε λόγο ο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος συνάντησε τον Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Υπογράψαμε πέντε συμφωνίες σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την εξέλιξη του νέου κοινού μας οράματος. Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Τουρκίας. Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. Μάλιστα, έκανε λόγο για έναν «πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του» και υποσχέθηκε μια τουρκική έδρα σε κάθε πανεπιστήμιο της χώρας του. 

«Θέλουμε οι Λατίνοι φίλοι μας να ζήσουν εν ειρήνη, πιστεύουμε ότι η βούληση του λαού δεν είναι η βία και ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις μεγαλώνουν τα προβλήματα» είπε από την πλευρά του ο Ερντογάν για να συμπληρώσει: «Ελπίζουμε ότι η Βενεζουέλα θα βρει μια λύση στα προβλήματά της μέσω της λογικής, του διαλόγου και της συμφιλίωσης».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην οικοδόμηση ενός τεμένους στο Καράκας και επισήμανε το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines συνεχίζει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα: «Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τη Βενεζουέλα, η Turkish Airlines δεν θα αφήσει μόνο του τον λαό της Βενεζουέλας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top