Ο Πάπας Φραγκίσκος για την αλλαγή φύλου και για την παιδική πορνογραφία

Ζήτησε από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να βοηθήσουν

Σήμερα, Παρασκευή, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι η Καθολική Εκκλησία πρέπει να δεχτεί την ευθύνη της «πριν τον Θεό, τα θύματα και την κοινή γνώμη» όσον αφορά στα σεξουαλικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει σε αυτή. «Όπως όλοι ξέρουμε, τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία αναγνωρίζει τις αποτυχίες της στο να προσφέρει προστασία στα παιδιά. Πολύ σοβαρά περιστατικά ήρθαν στο φως, για τα οποία πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν τον Θεό, πριν τα θύματα και πριν την κοινή γνώμη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πάπας προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, δυο περίπου μήνες αφού το State Department των ΗΠΑ κατηγόρησε κληρικούς ότι έχουν παραβεί νόμους περί παιδικής πορνογραφίας.

Παρόντες στην ομιλία του ήταν και εκπρόσωποι μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως Facebook και Microsoft. Ο Πάπας, απευθυνόμενος στις εταιρείες αυτές, ζήτησε να «χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα κέρδη τους» για να προστατέψουν τα παιδιά από τη σεξουαλική εκμετάλλευση στο διαδίκτυο.

Είχαν προηγηθεί σχόλιά του την Πέμπτη για την αλλαγή φύλου και για το αν και κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να διαλέγουν το φύλο τους. Εκεί, ο Πάπας διατήρησε τη σκληρή γραμμή της Εκκλησίας κατά της θεωρίας των φύλων.

Δείτε τι είπε στο βίντεο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top