Στους δρόμους οι Γερμανοί κατά του AfD - "Θα κάτσουν οι Ναζί στο Κοινοβούλιο"

Αντιδράσεις μετά τον θρίαμβο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία - Νέα Ενημέρωση 15:32

Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του ακροδεξιού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) μαζεύτηκαν στο Βερολίνο την Κυριακή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Στις εκλογές αυτές, το AfD «τερμάτισε» τρίτο στον πολιτικό στίβο και κατάφερε να μπει στη Βουλή, αφήνοντας την Ευρώπη με το στόμα ανοιχτό και με μια δόση ανησυχίας.

Οι δυο ηγέτες του AfD, Alexander Gauland και Alice Weidel

Αρκετοί διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο του κτιρίου στο οποίο πανηγύριζαν τα μέλη του AfD και δεν τους άφηναν να βγουν. Η αστυνομία προσπαθούσε, από τη μεριά της, να τους σταματήσει και να τους απομακρύνει από το κτίριο.

Την ίδια στιγμή, τα ίδια τα κόμματα του γερμανικού κοινοβουλίου τάσσονται ανοιχτά κατά του AfD. Η αρχηγός των Πράσινων, Katrin Goering-Eckardt, είπε χαρακτηριστικά στους υποστηρικτές του κόμματος ότι «θα κάτσουν στο Κοινοβούλιο οι Ναζί». 

 

 

 

Το AfD κατάφερε να κινητοποιήσει πολίτες που μέχρι τώρα δεν ψήφιζαν και να τους οδηγήσει στις κάλπες. Τα μεγαλύτερα ποσοστά τα έλαβε από ψηφοφόρους χαμηλών εισοδημάτων κι εκπαίδευσης, δεν το ψηφίζουν, όμως, μόνο αυτοί. Το 15% των ψηφοφόρων του είναι γυναίκες. Ιδρύθηκε 5 μήνες πριν τις εκλογές του 2013, σαν "ευρωσκεπτικιστικό κόμμα". Κέρδισε πολλούςψηφοφόρους με την προσφυγική κρίση. 

 

Πηγή φωτο και βίντεο: Associated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top