Γιούνκερ για AfD: Nα διαχωρίσουμε τις πολιτικές μας από αυτούς που επιθυμούν την καταστροφή

Η Γερμανία να διαμορφώνει ενεργά το μέλλον της ΕΕ

Αιχμές Γιούνκερ για AfD

Σειρά τηλεφωνικών επαφών για το μέλλον της Ευρώπης είχε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, αρχής γενομένης από την Τερέζα Μέι, με την οποία επικοινώνησε λίγο πριν από την ομιλία της στην Φλωρεντία. Το Σάββατο ο Πρόεδρος τηλεφώνησε στον Μαρκ Ρούττε και στη συνέχεια στον Ε. Μακρόν, ο οποίος προετοιμάζει τη δική του ομιλία για το μέλλον της ΕΕ.

Σήμερα, Δευτέρα, το πρωί επικοινώνησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ στον απόηχο της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας. Τις παραπάνω επαφές αποκάλυψε σήμερα από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο Μ. Σχοινάς απαντώντασε σε σχετική ερώτηση του Star Channel για το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ συνεχάρη τη  Άνγκελα Μέρκελ για "την 4η συνεχόμενη και ιστορική της νίκη" και της τόνισε πως "υπό το φως των παγκόσμιων σημαντικών προκλήσεων, απαιτείται να υπάρχει μια Γερμανία που θα διαμορφώνει ενεργά το μέλλον της Ευρώπης". Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα "όπως οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης να συμβάλουν εποικοδομητικά προς αυτόν τον σκοπό".

Απαντώντας σε δεύτερο ερώτημα του Star για την άνοδο του ακροδεξιού AFD, ο Μ. Σχοινάς εξήγησε ότι "o Πρόεδρος Γιούνκερ έχει πολλές φορές επαναλάβει ότι πρέπει να έχουμε πίστη στη δημοκρατία και να μην επαναπαυόμαστε". Σημείωσε δε ότι "πρέπει να καταστήσουμε τις πολιτικές μας ξεχωριστές σε σχέση με τις πολιτικές αυτών που δε θέλουν τίποτε άλλο από την καταστροφή της Ευρώπης". Είπε πως "πρέπει να εξηγήσουμε την Ευρώπη καλύτερα και αυτό είναι κάτι που συνεχίζει και κάνει η Κομισιόν Γιούνκερ".

 

Από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top