Βόμβα Σουλτς: Τέλος ο μεγάλος συνασπισμός - Είμαστε αντιπολίτευση

Μετά την ήττα του κόμματός του - Νέα Ενημέρωση 19:54

Βόμβα Σουλτς: Τέλος ο μεγάλος συνασπισμός

Η ήττα του κόμματος του Μάρτιν Σουλτς είναι ξεκάθαρη και το ποσοστό του πρωτοφανές. Το πρώτο exit poll θέλει τους Σοσιαλδημοκράτες στο 20%, ποσοστό που, αν επαληθευτεί, πρόκειται για ιστορικό χαμηλό.

Ο Μάρτιν Σουλτς, λοιπόν, αμέσως προέβη στην παραδοχή της πανηγυρικής…ήττας του, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μανουέλα Σβέζιχ, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί βαριά ήττα για το SPD κι ότι σημαίνει το τέλος του μεγάλου συνασπισμού. «Θα περάσουμε στην αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν έκρυψε την πικρία του για την βαριά ήττα. Συγκεκριμένα, τόνισε στις δηλώσεις του:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες. Αγαπητοί φίλοι της σοσιαλδημοικρατίας. Σας ευχαρισούμε πολύ για το κουράγιο και τη δύναμη που εκφράσατε. Είναι μια σκληρή μέρα, μια πικρή μέρα. Δεν πετύχαμε το στόχο μας. Μετά από την ήττα που είχαμε στη Βεστφαλία – Ρηνανία, χάσαμε και σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Λόγω όμως του μεγάλου εκλογικού αγώνα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι προσπάθησαν αλλά και τους εκλογείς. Το SPD θα προσπαθήσει με αυτό το ποσοστό να αγωνιστεί για τις αρχές και τις αξίες μας. Ευχαριστώ τους εκλογείς που μας έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ τους άνρδες και τις γυναίκες που μας υποστήριξαν παντού στη Γερμανία.

Ευχαριστώ όλους εδώ στο εκλογικό κέντρο. Να αναφερθώ ειδικότερα στους νέους του κόμματος που μας υποστήριξαν μέρα και νύχτα. Ξέρω ότι σε τέτοιες στιγμές υπάρχουν πολλές εκφράσεις για τη επιτυχία ή την αποτυχία. Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε την παραδοσιακή μας εκλογική βάση. Παρόλο που είχαμε πολλές επιτυχίες. Πολλοί είχαν την ευθύνη για κοινωνικά ζητήματα».

Αργότερα πρόσθεσε: «Αισθάνομαι ότι εγώ, ως νέος εκπρόσωπος της SPD έχω την υποχρέωση να συνεχίσω σε αυτή την οδό για να διαμορφώσουμε αυτό το καινούριο πρόσωπο». Με την δήλωση αυτή, μάλλον αρνείται τους ισχυρισμούς της Σβέζιχ ότι απραιτείται από το κόμμα. 

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο Μάρτιν Σουλτς συνεχίζει στην προεδρία του SPD.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα η Σβέζιχ δήλωσε ότι ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματός του, μετά το χαμηλό ποσοστό του στις βουλευτικές εκλογές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top