Ο τυφώνας Μαρία βύθισε στο σκοτάδι το Πουέρτο Ρίκο

Τεράστιες οι καταστροφές λίγο μετά το πέρασμα της Ίρμα - Νέα Ενημέρωση: 21:08

Στο σκοτάδι βύθισε το Πουέρτο Ρίκο ο τυφώνας Μαρία που σάρωσε το νησί την Τετάρτη, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα, η Μαρία που έφτασε το επίπεδο 4 προκάλεσε μπλακ άουτ σε όλο το νησί, ενώ έχουν κοπεί οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχει κι ένας νεκρός.

 

 

 

Οι παραθαλάσσιες περιοχές πλημμύρισαν, δέντρα και στύλοι ηλεκτρικού ρεύματος ξεριζώθηκαν, ενώ τεράστιες κατολισθήσεις κάλυψαν μεγάλες εκτάσεις κάτω από τις λάσπες.

Πάνω από 500 καταφύγια έχουν ανοίξει στο Πουέρτο Ρίκο, όμως ο κυβερνήτης του νησιού τόνισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αντέξουν την ορμή των ανέμων.

Ο απολογισμός των ζημιών δεν έχει ξεκινήσει ακόμα με τους κατοίκους να παλεύουν να συνέλθουν από τα ορμητικά χτυπήματα των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Από τη μανία της Μαρία δε γλίτωσε ούτε η βίλα του Trump στο St.Martins της Καραϊβικής. Πρόκειται για μια βίλα την οποία ο αμερικανός Πρόεδρος στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει «μια από τις μεγαλύτερες επαύλεις στον κόσμο». Σήμερα όμως είναι πλέον …ερείπιο. 

 

Πηγή φωτό, βίντεο: AP, Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top