Γνωστές φίρμες γιαουρτιού αφαίρεσαν τον σταυρό από εκκλησίες για να προσελκύσουν μουσουλμάνους πελάτες! Αντιδράσεις σε Γαλλία και Βέλγιο

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με την αφαίρεση του σταυρού της ορθοδοξίας από εκκλησίες της Σαντορίνης που φιγουράρουν στα αμπαλάζ γιαουρτιού ελληνικού τύπου γνωστών γαλακτοκομικών εταιριών, δημιουργήθηκε κίνημα στα κοινωνικά δίκτυα της Γαλλίας, όπου χρήστες ζητούν την επαναφορά του χριστιανικού συμβόλου.

Για να προσελκύσουν μουσουλμάνους πελάτες, πολλές εταιρίες που εμπορεύονται μεταξύ άλλων και γαλακτοκομικά προϊόντα στο εξωτερικό, αφαίρεσαν απο τα αμπαλάζ τους τον σταυρό από τις φωτογραφίες εκκλησιών της Σαντορίνης.

Ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, πριν απο λίγες ημέρες πασίγνωστη γερμανική εταιρία, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την εικόνα στις συσκευασίες του γιαουρτιού. Ωστόσο, κάποιες άλλες προτίμησαν να μην τοποθετηθούν και να αφήσουν να εκτονωθεί η κατάσταση. Λογάριασαν όμως... χωρίς τους χρήστες του διαδικτύου, όπου σε Γαλλία και Βέλγιο έχει ξεκινήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την αποκατάσταση του σταυρού της Ορθοδοξίας στα γιαούρτια. Ενώ γάλλοι πολιτικοί όπως είναι οι βουλευτές της δεξιάς Ερικ Τζιότι και Βαλερί Μποαγιέρ,  σε δηλώσεις τους έκαναν λόγο για «ανησυχητική και επικίνδυνη τύφλωση» και «απόρριψη της καταγωγής και της ιστορίας μας».

Πολλοί γάλλοι και βέλγοι καταναλωτές απειλούν να μποϊκοτάρουν τις εταιρίες γαλακτοκομικών αν δεν αποκατασταθεί η εικόνα των ελληνικών εκκλησιών, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top