Der Spiegel: O Trump μπορεί να βλάψει την παγκόσμια οικονομία

Επικαλείται σχετικό έγγραφο

Der Spiegel: Η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει

Η Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή της ΕΕ κρίνει ότι οι προσπάθειες του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, να επιβάλει μέτρα προστατευτισμού μπορεί να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομία.

Το περιοδικό Der Spiegel επικαλείται έγγραφο που αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες της επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη των υπουργείων Οικονομικών των κρατών-μελών της ΕΕ, για την οικονομική πολιτική του Trump. «Τα αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι θεωρείτο μέχρι τώρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη, όπως φαίνεται, ανησυχεί για τα σχέδια του Αμερικανού Προέδρου, όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες, διότι «το δημόσιο χρέος είναι ήδη σε έναν δρόμο να καταστεί μη βιώσιμο» και ο Trump με την πολιτική του μπορεί να προκαλέσει «βραχυπρόθεσμους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία».

Το ίδιο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει ότι τελευταία, τράπεζες και δανειστές έχουν αρχίσει να αποφεύγουν τις ΗΠΑ.

Το Reuters ρώτησε σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εν λόγω δημοσίευμα, η οποία, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει. Εκπρόσωπος της εσθονικής προεδρίας απάντησε ότι δεν είναι ενήμερος για κάποιο έγγραφο που να αναφέρεται ειδικά στον Donald Trump.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top