11η Σεπτεμβρίου: 16 χρόνια από το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία των ΗΠΑ - Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα

Donald και Melania Trump θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων

11η Σεπτεμβρίου: 16 χρόνια απο τους Δίδυμους Πύργους

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, το «χτύπημα» στους «Δίδυμους Πύργους».

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν δυο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους «Δίδυμους Πύργους» (το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης), ένα αεροπλάνο έπεφτε στο Πεντάγωνο και ένα σε χωράφι της Πενσιλβάνια.

Αποτέλεσα του τριπλού τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν να χάσουν την ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Για σήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου, ο Donald Trump για πρώτη φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ θα τιμήσει την μνήμη των θυμάτων, αρχικά τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ακριβώς την στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο έπεφτε στους πύργους, στις 09:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης.

Εν συνεχεία, μαζί με τη Melania Trump θα παραβρεθούν στην τελετή μνήμης που θα διεξαχθεί στο Πεντάγωνο, από τον υπουργό James Mattis.

«Ο πρόεδρος θα λάβει μια πλήρη ενημέρωση για την τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τom Bossert σχετικά.Ο αντιπρόεδρος Mike Pence, θα μεταβεί στην Πενσιλβάνια για την τελετή μνήμης της πτήσης 93. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top