Συναγερμός για τον τυφώνα Ίρμα που σαρώνει τα νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου

Ανέβηκε από χθες στην κατηγορία 5

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τέθηκαν τα νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου ενόψει του κυκλώνα Ίρμα που πλησιάζει τις Μικρές Αντίλλες.

«Η Ίρμα είναι ένας κυκλώνας σφοδρότητας χωρίς προηγούμενο στον Ατλαντικό», αναφέρει το δελτίο της η γαλλική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ζητώντας από τους πολίτες να σταματήσουν τις μετακινήσεις και να μείνουν στα σπίτια τους.

Χθες ο τυφώνας Ίρμα ανέβηκε στην κατηγορία 5, το ανώτατο επίπεδο της κλίμακας Σαφίρ – Σίμσον και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τους ανέμους να αγγίζουν τα 360 χιλιόμετρα την ώρα.

Σήμερα, αναμένεται η Ίρμα να σαρώσει και τα νησιά της Καραϊβικής καθώς απείχε σύμφωνα με το δελτίο του NHC περίπου 75 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της νήσου Μπαρμπούντα, με ριπές ανέμων ταχύτητας ως και 295 χλμ. ανά ώρα.

Ο κυκλώνας οδεύει προς το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, πριν πλήξει όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι του NHC τη Φλόριντα το Σάββατο. Κατά το NHC, ο κυκλώνας Ίρμα είναι ένας από τους πέντε ισχυρότερους των τελευταίων 80 ετών στον Ατλαντικό.

Οι πτήσεις προς τις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τον κυκλώνα Ίρμα έχουν ανασταλεί, ενώ οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να πάνε επειγόντως σε καταφύγια.

Πηγή φωτό: AP Images

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top