Μετά τον Χάρβεϊ, τώρα και η Ίρμα απειλεί τις ΗΠΑ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

Έφτασε στο επίπεδο 4 ο κυκλώνας που πλησιάζει τις νότιες ακτές - Πρώτη ανάρτηση: 05-09-2017 10:07

Δεν έχουν προλάβει να επουλώσουν τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας αι στο Χιούστον και τώρα οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κυκλώνα Ίρμα που ήδη απειλεί την Καραϊβική και τη Φλόριντα.

>

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, η Ίρμα ενισχύθηκε και έχει φτάσει πλέον στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ – Σίμσον.

Ήδη οι κάτοικοι σε περιοχές, όπως το Πουέρτο Ρίκο έχουν αδειάσει τα ράφια των σούπερ μάρκετ και έχουν αγοράσει ξύλα για να οχυρώσουν τα σπίτια τους από τη μανία της Ίρμα, ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του κυκλώνα.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει τμήματα της νότιας Φλόριντα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η Ίρμα, με ανέμους 215 χιλιομέτρων την ώρα, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στις επόμενες 48 ώρες και ήδη το Πουέρτο Ρίκο, η Αϊτή και οι Μικρές Αντίλλες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Αύριο στις 08:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος) η Ίρμα θα πλήξει το Πουέρτο Ρίκο, το επίπεδο της θάλασσας ενδέχεται να ανέβει ακόμα και τρία μέτρα πάνω από το φυσιολογικό και τεράστια κύματα θα πλήξουν το νησί της Καραϊβικής.

Ο κυβερνήτης, Ρικάρδο Ρουσελιό Νεβάρες κινητοποίησε την εθνοφρουρά και ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν και καταφύγια για τη φιλοξενία έως και 62.100 ανθρώπων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται επίσης αμερικανικό αεροπλανοφόρο που διαθέτει νοσοκομείο εκστρατείας, καθώς και δεκάδες αεροσκάφη για να εκτελέσουν αποστολές διάσωσης και ανεφοδιασμού.

Ακόμα η πορεία του κυκλώνα Ίρμα δεν είναι βέβαια, καθώς πιθανόν να πλήξει τη νήσο Εσπανιόλα, τις Μπαχάμες και την Κούβα.

Στη συνέχεια θα κινηθεί βόρεια, πλήττοντας τη Φλόριντα και κατόπιν θα κινηθεί προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top