Γερμανία debate! Επικράτησε με άνεση η Άνγκελα Μέρκελ του Μάρτιν Σουλτς

Το 49% έκρινε πιο αξιόπιστη στη Γερμανίδα καγκελάριο - Πρώτη ανάρτηση: 04-09-2017 10:52

Νικήτρια αναδείχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ στο debate που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής με αντίπαλο τον κεντροαριστερό αντίπαλό της Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Infratest Dimap για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των τηλεθεατών έκρινε ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν πιο αξιόπιστη από τον Σοσιαλδημοκράτη αντίπαλό της, ενώ το 29% προτίμησε τον Μάρτιν Σουλτς.

Το 55% των ερωτηθέντων θεώρησε επίσης πιο πειστική την Γερμανίδα καγκελάριο, έναντι του 35% που δήλωσε ότι πείστηκε από τα λεγόμενα του Σουλτς.

Οι περισσότεροι τηλεθεατές μάλιστα έκριναν ικανότερη, συμπαθέστερη και πιο πειστική την Άνγκελα Μέρκελ και πιο επιθετικό και κοντά στον πολίτη τον Μάρτιν Σουλτς.

Αναλυτικά, η Άνγκελα Μέρκελ κρίθηκε πιο αξιόπιστη με 49% έναντι 29% του κ. Σουλτς, πιο ικανή με 64% έναντι 20%, πιο συμπαθής με 49% έναντι 31%, με πιο καλά επιχειρήματα με 44% έναντι 38%, πιο ικανή στο θέμα της προσφυγικής κρίσης με 44% έναντι 39%, στη διεθνή πολιτική με 61% έναντι 30% και στην πολιτική της αγοράς εργασίας με 45% έναντι 40%.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σουλτς θεωρήθηκε πιο κοντά στον πολίτη από το 55% έναντι 24% που απάντησε υπέρ της κυρίας Μέρκελ, αλλά και πιο επιθετικός από το 87% των τηλεθεατών, έναντι 5%.

Όσο για εκείνους που δηλώνουν αναποφάσιστοι για τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου το 48% βρήκε πειστικότερο την καγκελάριο και το 36% τον Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο. 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top