Δύο οι νεκροί από τον τυφώνα Χάρβεϊ! Σε άθλιες συνθήκες οι πολίτες

Ο τυφώνας έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του - Πρώτη ανάρτηση:27-08-2017 09:16

Ο τυφώνας Χάρβεϊ σάρωσε το Τέξας! Δυστυχώς, εκτός από τις υλικές ζημιές, προκάλεσε και τον θάνατο 2 ανθρώπων.

 

 

 

Πλήττοντας στο Ρόκπορτ του Τέξας, ο τυφώνας προκάλεσε πυρκαγιά σε ένα σπίτι, σκοτώνοντας έτσι το πρώτο θύμα, που βρέθηκε αφού πέρασε η καταιγίδα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ρόκπορτ. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το θύμα.

Ακόμα, σκοτώθηκε μια γυναίκα την ώρα που οδηγούσε στους πλημμυρισμένους δρόμους του δυτικού Χιούστον, όπως είπε η τοπική αστυνομία.

Τα παράλια της Πολιτείας έχουν καταστραφεί από τους ανέμους, που πνέουν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ανέφεραν ότι περίπου 250.000 πελάτες τους (σε σύνολο 1 εκατομμυρίου) έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. 

Στην παραθαλάσσια πόλη Ρόκπορτ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κόρπους Κρίστι, σπίτια κατέρρευσαν, με τους ανέμους να σηκώνουν ολόκληρες στέγες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι, γεμάτοι συντρίμμια.

Μιλώντας στο Reuters, ένας 57χρονος κάτοικος της περιοχής, ο Τζόελ Βαλντέζ, είπε ότι «ήταν τρομερό! Ένιωθα όλο το σπίτι να κινείται», ενώ πρόσθεσε ότι δεν εγκατέλειψε την περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για εκκένωση, ώστε να φροντίσει τα ζώα του. «Είχα αυτά τα γαϊδουράκια μινιατούρες και δεν ξέρω πού βρίσκονται» λέει μέσα από το τζιπ του, του οποίου τα παράθυρα έσπασαν από την καταιγίδα.

Ο 56χρονος Φρανκ Κουκ σχολίασε ότι «αν σου έμεινε κάτι από το σπίτι σου, είσαι τυχερός».

«Έχουμε τόσες καταστροφές από τα πεσμένα δέντρα και τα συντρίμμια που το κόστος για την αποκατάσταση θα είναι τεράστιο» σχολίασε ο δήμαρχος της παραλιακής πόλης Πορτ Λαβάκα, Τζακ Γουίτλοου.

Στο Κόρπους Κρίστι, μια πόλη 320.000 κατοίκων, που έχει πληγεί πολύ από τον Χάρβει, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους που έμειναν να περιορίσουν τη χρήση της τουαλέτας και να μην ανοίγουν τις βρύσες επειδή οι μονάδες καθαρισμού των υδάτων δεν μπορούν να διαχειριστούν τα λύματα λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, ενώ προέτρεψαν όσους έμειναν στην πόλη να βράζουν το νερό πριν το πιουν.

Από την κατηγορία 4 που ήταν, ο τυφώνας εξασθένησε στην κατηγορία 1 κι αναμένεται να εξασθενίσει κι άλλο και να μετατραπεί σε τροπική καταιγίδα, μέσα στις επόμενες ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top