Sunday Times: Δεν αφήνει η Ελισάβετ τον θρόνο στον Κάρολο! Φόβος για τη μοναρχία

Τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση

Sunday Times: Δεν αφήνει η Ελισάβετ τον θρόνο στον Κάρολο

Το περιβάλλον της Βασίλισσας Ελισάβετ διαψεύδει τις φήμες ότι η μακροβιότερη βασίλισσα του κόσμου θα δώσει τα σκήπτρα στον γιο της, Πρίγκιπα Κάρολο, μόλις γίνει 95 ετών.

Αντιθέτως, τονίζεται ότι η Ελισάβετ θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε όταν χειροτονήθηκε, σε ηλικία μόλις 21 ετών, ότι θα είναι αφοσιωμένη στον θρόνο «για όλη της τη ζωή».

Η Sunday Times αναφέρει ότι 3 πηγές από το παλάτι επιμένουν ότι η απόσυρση της Βασίλισσας και η ανάληψη καθηκόντων από τον Κάρολο είναι μύθος. Μια από τις πηγές αυτές, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η ίδια η Ελισάβετ απάντησε στις φήμες, λέγοντας «πρώτα το καθήκον, πρώτα το έθνος, εγώ εδώ θα είμαι».

Δημοσκόπηση που έγινε, ενισχύει τη θέση αυτή της Βασίλισσας, καθώς δείχνει ότι και οι ίδιοι οι Βρετανοί στέκονται επιφυλακτικά απέναντι στον πρίγκιπα Κάρολο. Μόλις το 36% του βρετανικού λαού θεωρεί ότι η ενθρόνιση του πρίγκιπα Καρόλου θα συνέβαλε θετικά στην μοναρχία. Ακόμα χαμηλότερα βρίσκεται η σύζυγός του, Καμίλα, την οποία συμπαθεί μόλις το 18% του βρετανικού λαού.

Στον αντίποδα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αγαπιέται από το 78% του λαού και ο αδερφός του, Χάρι, από το 77%.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο βασικός λόγος που ο Κάρολος δεν είναι αγαπητός είναι ο αποτυχημένος γάμος του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η αγαπημένη πριγκίπισσα της Βρετανίας φαίνεται ότι τον κατηγόρησε για τα πάντα, ενώ εκείνος ποτέ δεν εξήγησε τι πήγε στραβά, όπως αναφέρουν οι πηγές του παλατιού. Αναφέρεται, επίσης, ότι υπάρχει ανησυχία με το ενδεχόμενο να αναλάβει στο μέλλον τον θρόνο ο Κάρολος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top