Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες - «Ψυχικά ασταθής» ο ύποπτος

Yποστήριξε πως μετέφερε εκρηκτικά με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Μολενμπέκ

Λήξη συναγερμού στις Βρυξέλλες

Πυροτεχνουργοί του στρατού κλήθηκαν αφού η αστυνομία καταδίωξε και συνέλαβε έναν ύποπτο, ο οποίος υποστήριξε πως μετέφερε εκρηκτικά με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, ανακοίνωσαν απόψε εισαγγελείς και η αστυνομία.

Ωστόσο, κατά εισαγγελικές πηγές στις Βρυξέλλες, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά και ο «ψυχικά ασταθής» οδηγός του οχήματος ήταν άοπλος.

Ο ύποπτος, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταδιώχθηκε από αστυνομικούς αφού πέρασε με κόκκινο έναν σηματοδότη κινούμενος με ταχύτητα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της βελγικής αστυνομίας.

Τέθηκε υπό κράτηση αφού οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου για να τον αναγκάσουν να επιβραδύνει, κατά την ίδια πηγή.

«Όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, υποστήριξε ότι μετέφερε εκρηκτικά και έτσι, προληπτικά, κλήθηκε ο στρατός να ελέγξει» αν ο ισχυρισμός του αλήθευε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους της συνοικίας να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο οι στρατιωτικοί έκαναν τον έλεγχο, ανέφερε η ίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top