Ο Μαδούρο συνέλαβε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης

Τραβάει το σχοινί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

Αγριεύουν τα πράγματα στη Βενεζουέλα με τον Νικολάς Μαδούρο μετά από τις εκλογές που βάφτηκαν στο αίμα να προχωρά στη σύλληψη των ηγετών της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο είχε κάνει γνωστά τα σχέδιά του και τα έθεσε σε εφαρμογή χθες τη νύχτα, όταν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας εισέβαλαν στα σπίτια του Λεοπόλδο Λόπεζ και του Αντόνιο Λεντέσμα και τους συνέλαβαν.

(Ο Λεντέσμα και ο Λόπες)

Η σύζυγος του Λόπεζ σε μήνυμά της στο Twitter ανέφερε:

«Μόλις πήραν τον Λόπεζ από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε».

Ανέβασε επίσης κι ένα βίντεο που δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί παίρνουν το σύζυγό της, ενώ ανέβηκε στο διαδίκτυο και βίντεο με τη βίαιη προσαγωγή του Αντόνιο Λεντέσμα.

Ο Λεοπόλδο Λόπες βρισκόταν από τις 8 Ιουλίου σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από την αποφυλάκισή του, ενώ ο Λεντέσμα βρισκόταν περιορισμένος στο σπίτι του από τον Απρίλιο του 2015.

Οι δυο ηγέτες της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας να μη συμμετάσχουν στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση.

Ο Λόπες είχε καταδικαστεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης, ενώ ο Λεντέσμα, δήμαρχος του Καράκας είχε κατηγορηθεί για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top