Ζώα και σεισμοί! Να ακούτε τα σκυλάκια και τα γατάκια σας, ξέρουν ότι έρχεται...καταστροφή!

Ειδικοί εξηγούν στο Star τις αντιδράσεις των ζώων με ενδιαφέρουσες ιστορίες από το παρελθόν

Για μία ακόμη φορά, πριν από το φονικό σεισμό κάμερες καταγράφουν έντονη νευρικότητα στα ζώα. Ερευνητές ανά τον πλανήτη, μελετώντας τις αντιδράσεις τους πριν από μεγάλες φυσικές καταστροφές, προσπαθούν να εξηγήσουν επιστημονικά, αυτή την ικανότητα των ζώων να τις... μυρίζονται πριν από τους ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Στιγμές πανικού σε γενέθλια στην Αλικαρνασσό την ώρα του σεισμού στην Κω

Δείτε επίσης: Με φέριμποτ μεταφέρθηκαν 205 Τούρκοι από την Κω στην Αλικαρνασσό-Πάνω από 350 τραυματίες στο Μπόντρουμ

Δείτε επίσης: «Ίσος με τέσσερις ατομικές βόμβες ο σεισμός»! Τρόμος από τις δηλώσεις Τούρκου σεισμολόγου

Δείτε: "Είδαμε εξωγήινους μετά το σεισμό - Έχουμε ντοκουμέντα"! Χαμός στην Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερα λεπτά πριν το φονικό σεισμό των 6.6 ρίχτερ κάμερα στην Αλικαρνασσό της γειτονικής Τουρκίας καταγράφει την.... ανήσυχη συμπεριφορά των σκύλων. Σαν να... μυρίζουν πως κάτι κακό θα συμβεί. 

«Πολύ πιθανόν να αντιλαμβάνονται έναν υπόκωφο θόρυβο που εμείς δεν μπορούμε να ακούσουμε ή κάποια αλλαγή στη βαρομετρική πίεση, στην ατμόσφαιρα, στον αέρα, στη θερμοκρασία που οι δικοί μας αισθητήρες είναι ανίκανοι ή όχι τόσο εξελιγμένοι ώστε να καταλάβουν», είπε ο κτηνίατρος Γ.Παπαϊωάννου στο Star .

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε μετά το σεισμό των 6,5 ρίχτερ στην Καλιφόρνια, το 2010 που δείχνει την σκυλίτσα Shophie ξαφνικά πετάγεται σαν ελατήριο από τη θέση της, ενώ λίγο αργότερα το κτίριο αρχίζει να  "χορεύει" στο ρυθμό του Εγκέλαδου.

«Στο σεισμό του 1999 στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου στο Μαρκόπουλο που έχουμε τον ξενώνα, υπήρχε ένας πανζουρλισμός. Τα σκυλιά γαυγίζανε σαν τρελά, ουρλιάζανε, οι γάτες ήταν εξαιρετικά νευρικές, επιθετικές, ή κρυβόντουσαν, τόσο που δεν ξέραμε τι να κάνουμε, τα τσεκάραμε ,τα ξανατσεκάραμε και ήταν όλα πάνω τους πολύ φυσιολογικά. Κάποια στιγμή λίγο πριν τον σεισμό. υπήρξε ειλικρινά νεκρική σιγή», πρόσθεσε ο κτηνίατρος Γ.Παπαϊωάννου στο Star   

Η παρατήρηση των αντιδράσεων των ζώων δεν έχει μείνει μόνο σε... φιλολογικό επίπεδο. Το πρώτο επιστημονικό ίδρυμα για τη μελέτη της αλλαγής στη συμπεριφορά τους λίγο πριν από ένα σεισμό ιδρύθηκε στην Κίνα το 1968 και από τότε πολλά παρόμοια κέντρα παρακολούθησης έχουν εγκατασταθεί στην Ιαπωνία και στην Αμερική.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως οι γάτες πριν από το σεισμό είναι δέκα φορές πιο δραστήριες, σκαρφαλώνουν στο γραφείο και ξαναπηδούν κάτω. Ξέρουν ότι ένας σεισμός έρχεται.

«Όλα αντιδρούν συγκεκριμένα , αλλά σύμφωνα με το δικό τους βασίλειο. Τα πτηνά και όλα τα πουλιά θα έχουν ένα νευρικό πέταγμα, συνήθως απότομο και επί του συνόλου», συνέχισε ο κύριος Παπαϊωάννου. Όπως συνέβη πριν φονικό σεισμό των 6.2 ρίχτερ που, πέρυσι τον Αύγουστο άφησε 37 νεκρούς στην Κεντρική Ιταλία...

Προσπαθώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο πολλοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα πετρώματα στον φλοιό της Γης, λόγω των ισχυρών τεκτονικών πιέσεων, πριν από ένα σεισμό, απελευθερώνουν φορτισμένα σωματίδια, τα οποία φαίνεται ότι γίνονται αντιληπτά από τα ζώα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top