80 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν εννέα κολυμβητές

Έγιναν οι ήρωες της ημέρας

Μάρτυρες μιας απίστευτης πράξης αλτρουισμού και αλληλεγγύης έγιναν όσοι βρίσκονταν το Σάββατο στο Panama Beach στη Φλόριντα, όταν αντίκρυσαν 80 άτομα να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να σώσουν εννέα κολυμβητές που είχαν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα και κινδύνευα να πνιγούν.

Ξαφνικά οι λουόμενοι στην παραλία άρχισαν να ακούν φωνές που καλούσαν σε βοήθεια. Αρχικά πίστεψαν ότι εμφανίστηκε καρχαρίας, όμως γρήγορα είδαν εννέα άτομα, τα έξι από τα οποία ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, να έχουν παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα και να μην μπορούν να βγουν στη στεριά.

Αμέσως ο κόσμος, εντελώς αυθόρμητα μαζεύτηκε για να βοηθήσει και 80 άτομα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, ώστε να φτάσουν τους εννέα κολυμβητές που κινδύνευαν.

Χρειάστηκε μάλιστα μία ώρα μέχρι να καταφέρουν να τους σώσουν όλους.

Μια 67χρονη γυναίκα υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ μαζί της στα ανοιχτά είχε τα δύο της εγγόνια, 8 και 11 ετών που οι πολίτες κατάφεραν να σώσουν πρώτα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες στην παραλία, ενώ εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος δήλωσε ότι δύο αξιωματικοί ήταν παρόντες και προσπάθησαν να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει στη θάλασσα από το φόβο μην παρασυρθούν κι εκείνοι από τα θαλάσσια ρεύματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top