Το Facebook χτίζει χωριό για τους εργαζόμενους του-Μέχρι και μανάβικο τους ετοιμάζει ο Ζούκερμπεργκ

Ποιοι, πως, πότε και γιατί θα επωφεληθούν από τα νέα σχέδια της εταιρίας - Πρώτη ανάρτηση:11-07-2017 17:45

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ…  χτίζει χωριό για τους εργαζόμενους του Facebook με φθηνές κατοικίες και μαγαζιά, ώστε να δοθεί τέλος στα προβλήματα στέγασης και μετακινήσεων που αντιμετωπίζουν πολλοί από αυτούς. 

Πιο συγκεκριμένα, η έδρα της εταιρίας που είναι κοντά στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στην “καρδιά” της Σίλικον Βάλεϊ θα μεταμορφωθεί σε χωριό με σπίτια και εμπορικά καταστήματα για τους εργαζόμενούς της.

Το χωριό θα περιλαμβάνει καταστήματα, όπως φαρμακεία,μανάβικα και παντοπωλεία, σε μια έκταση 11.600 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα υπάρχουν μέσα μεταφοράς και γραφεία!

Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα περιλαμβάνει 1.500 κατοικίες, το 15% των οποίων θα πουληθεί σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της αγοράς! 

Το Facebook έχει υποβάλει στο τοπικό συμβούλιο τα σχέδια του.Η φάση προετοιμασίας του έργου θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και οι πρώτες εγκαταστάσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2021.

Η εταιρία του Μάρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αναγκάζεται να προχωρήσει στην κατασκευή του «χωριού μικτής χρήσης», εξαιτίας της «αποτυχίας» της περιφερειακής κυβέρνησης να επενδύσει σε υποδομές, κάτι που έχει οδηγήσει στην εκτόξευση στις τιμές των ενοικίων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακινήτων Rent Jungle, το μέσο μηνιαίο ενοίκιο στην περιοχή Μένλο Παρκ έχει τριπλασιαστεί από το 2011 στα 3.349 δολάρια (περίπου 2.940 ευρώ), από την εποχή δηλαδή, που το Facebook ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθούν εκεί τα κεντρικά του γραφεία.

Στα γραφεία του Facebook στο Μένλο Παρκ εργάζονται τουλάχιστον 9.000 άνθρωποι. Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 54% κατά τη διάρκεια του 2016, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, μετά και από τη λειτουργία του, προς σχεδιασμό, χωριού.

Τα ενοίκια στην περιοχή του Μένλο Παρκ είναι ανάμεσα στα υψηλότερα στις ΗΠΑ και πιο ακριβά από αυτά της Νέας Υόρκης.

To Facebook σε αριθμούς 

Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν, όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών. Η εγγραφή είναι δωρεάν, και όπως έχει δηλώσει ο δημιουργός του «Είναι και θα είναι πάντα δωρεάν!». Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το Facebook είχε το 2013 πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Επίσης, το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.

ΦΩΤΟ REUTERS facebook 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top