Σύμπτυξη έξι κεφαλαίων ή μίνι πακέτο προωθεί για το Κυπριακό η τουρκική πλευρά

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος χαρακτήρισε τουρκική την Κύπρο

Μίνι πακέτο για το Κυπριακό προωθεί η Τουρκία

Σύμπτυξη έξι κεφαλαίων προωθεί η τουρκική πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τουρκικούς κύκλους στο Κραν Μοντάνα, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να εμπλέξουν σε αυτό και τη Βρετανία κάτι που δεν ισχύει, όπως πληροφορείται το ΡΙΚ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Με βάση τη διαρροή η τουρκική πλευρά θέλει να έρθουν στο τραπέζι και τα έξι κεφάλαια συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ασφάλειας ή ένα μίνι πακέτο στο οποίο θα γίνει επιλογή θεμάτων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόταση των Βρετανών την οποία στήριξε η τουρκική πλευρά με την ελληνοκυπριακή πλευρά να έχει δεσμευτεί να απαντήσει σήμερα.

Ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τέτοια πρόταση δεν τέθηκε στο τραπέζι χθες, ούτε από Βρετανούς, ούτε και από τουρκική πλευρά.

Μπαχτσελί: Η Κύπρος είναι τουρκική

Την ίδια ώρα ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί προκαλεί, δηλώνοντας ότι η Κύπρος είναι τουρκική και ότι είναι απαράδεκτο η τουρκική πλευρά να υποχωρήσει στα εθνικά ζητήματα, αντιδρώντας στη διάσκεψη του Κραν Μοντάνα για το Κυπριακό. 

«Το να εμπλεκόμαστε σε επικίνδυνες συζητήσεις, να μας ζητούν υποχωρήσεις σε εθνικά θέματα και να παραδιδόμαστε σε τετελεσμένα που αφορούν την Κύπρο και τους Τούρκους δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό. Η Κύπρος ανήκει στους ήρωές της. Η Κύπρος είναι τουρκική και όποιος σκέφτεται διαφορετικά υπηρετεί τους Ελληνοκύπριους και τις σταυροφορικές τους επιθυμίες, κλείνοντας τα μάτια. Κανένας πατριώτης και κανένας που αγαπάει το έθνος δεν εγκρίνει τέτοια ολισθήματα», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top