38 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 1 μήνα στο Σουδάν από επιδημία οξείας διάρροιας

Τρομάζουν οι αριθμοί - Ανησυχία μεγάλη στη Unicef

Σουδάν επιδημία

Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Σουδάν, τον τελευταίο μήνα, από επιδημία οξείας διάρροιας. Η οξεία διάρροια οφείλεται κατά κανόνα σε λοιμώδη αίτια, όπως βακτήρια, ιοί και παράσιτα. Ο συνήθης τρόπος μετάδοσης είναι η εντεροστοματική οδός. Μετάδοση όμως μπορεί να προκύψει και από άτομο σε άτομο, όπως επίσης και από κατοικίδια ζώα.

Σε λιγότερο από έναν χρόνο, 317 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την επιδημία, ανέφερε την Τετάρτη, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (Unicef), τονίζοντας ότι φοβάται επιδείνωση της κατάστασης την περίοδο των βροχών. 

Σύμφωνα με τη Unicef, ύποπτα κρούσματα οξείας διάρροιας αναφέρθηκαν στις 12 από τις 18 Πολιτείες του Σουδάν, από τον περασμένο Αύγουστο.

«Πάνω από 16.600 κρούσματα οξείας διάρροιας καταγράφηκαν τους τελευταίους δέκα μήνες με 317 θανάτους, κάτι που αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο διπλάσιο του επιπέδου συναγερμού», τόνισε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία 

Η Πολιτεία του Λευκού Νείλου (κεντρικό Σουδάν) είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη. Εκεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καταγράφηκαν 5.800 κρούσματα. Οι άλλες Πολιτείες που πλήττονται είναι αυτές του Ανατολικού Νταρφούρ, του Βόρειου Νταρφούρ, του Νότιου Νταρφούρ, του Νότιου Κορντοφάν και του Δυτικού Κορντοφάν, διευκρίνισε η Unicef.

Τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα, λένε από την Unicef, επισημαίνοντας την ανάγκη να χορηγηθεί βοήθεια στον πληθυσμό των Πολιτειών αυτών.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο Σουδάν μολύνονται κάθε χρόνο από ασθένειες που μεταδίδονται μέσω ακάθαρτου νερού. Οι μεγάλες ανεπάρκειες του συστήματος υγείας της συγκεκριμένης χώρας συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top