Δεν θα μάθουμε φέτος τον ακριβή αριθμό νεκρών του πύργου Γκρένφελ- Αδιάκοπα συνεχίζονται οι έρευνες

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

Δεν θα μάθουμε φέτος τον ακριβή αριθμό νεκρών του πύργου

O τελικός απολογισμός των νεκρών του πύργου Γκρένφελ στο Λονδίνο, που τυλίχτηκε στις φλόγες, δεν θα είναι ακριβής για πολύ καιρό ακόμα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως ενημέρωσε η βρετανική αστυνομία.

Προς το παρόν, οι νεκροί είναι 80, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, αριθμός που θα μεταβάλλεται διαρκώς για τους επόμενους μήνες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο ακριβής αριθμός θα γνωστοποιηθεί μόνο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι επιχειρήσεις στο κτήριο.

Τόσο εκείνοι που επέζησαν όσο και οι συγγενείς των θυμάτων, εκφράζουν τον θυμό και την οργή τους για τη διαδικασία. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι όσοι αγνοούνται είναι ήδη πιθανότατα νεκροί και ότι οι έρευνες της αστυνομίας είναι χρονοβόρες, για να μην υπάρχει κάποιο «κρυμμένο θύμα». «Θέλουμε να καταλάβουμε το αληθινό ανθρώπινο κόστος της τραγωδίας αυτής» είπε χαρακτηριστικά.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 14 Ιουνίου, προκάλεσε ζημιές και σε γύρω κτήρια.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι πολλοί κάτοικοι του κτηρίου προσπάθησαν να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν για να αποφύγουν τις φλόγες κι έτσι υπάρχει περίπτωση ένας σημαντικός αριθμός ατόμων να έχει καταλήξει σε ένα διαμέρισμα.

Τα θύματα έχουν αναγνωριστεί από μια ευρεία πηγή πληροφοριών, όπως κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Για την ιστορία, 26 κλήσεις προήλθαν μόνο από τα 23 διαμερίσματα στα οποία βρισκόταν η πλειοψηφία όσων πέθαναν. Από κάθε ένα από 106 διαμερίσματα (στο σύνολο είναι 129), τουλάχιστον ένας κάτοικος κλήθηκε να βοηθήσει στην αναγνώριση των θυμάτων.

Η αστυνομία δήλωσε ότι σε αυτό το στάδιο, «πρέπει να θεωρήσουμε ότι κανείς δεν επέζησε». Στα θύματα πρέπει να συμπεριλάβουμε όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους του πύργου, αλλά και όποιον είχε πάει επίσκεψη εκείνη τη μέρα.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πηγή πληροφοριών μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη, από κυβερνητικές υπηρεσίες μέχρι εταιρείες fast food.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top