Ξαβιέ Μπετέλ: Αν δεν λυθεί το Κυπριακό, η Τουρκία δεν μπαίνει στην ΕΕ

Τι μεταδίδει ο απεσταλμένος του Star στο Λουξεμβούργο, Θ.Αθανασίου

Μπετέλ Κυπριακό

«Ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης μας ενημερώνει τακτικά για το Κυπριακό, κάθε 2η ή 3η Σύνοδο Κορυφής τουλάχιστον. Ελπίζω στην επόμενη να μπορεί να μας πει ότι έχουν γίνει θετικά βήματα». Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης ενημέρωσης για τον Τύπο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, απαντώντας σε ερώτημα για την ενημέρωση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Κυπριακό και για την προσωπική του θέση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, δήλωσε πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μας κρατάει ενήμερους». Σημείωσε πως «η Σύνοδος αποφάσισε ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι προϋπόθεση για την πρόοδο των συζητήσεων ΕΕ – Τουρκίας».

Εξήγησε δε ότι «είναι γνωστό ότι κάποια θέματα είχανε συζητηθεί τη δεκαετία του 60, αλλά ελπίζω ότι τώρα τελικά θα πρέπει να υπάρξει μια λύση». «Υπάρχει ελπίδα από τη διάσκεψη που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες, δεν κάθομαι ο ίδιος στο τραπέζι βέβαια», αναφέρει ο Μπετέλ. «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ισχυρή ηγεσία στο συγκεκριμένο θέμα», συμπλήρωσε. «Την τελευταία χρονιά είχαμε καλά νέα, αλλά ξέρετε τι συνέβη μετά», είπε. «Ελπίζω να έρθει στο επόμενο Συμβούλιο και να μας πει ότι υπάρχει πρόοδος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top