Η Μοσούλη ΦΛΕΓΕΤΑΙ- Μάχονται με ΛΥΣΣΑ οι τζιχαντιστές για να την κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους

Το τελευταίο προπύργιο του ισλαμικού κράτους στο στόχαστρο

Η Μοσούλη φλέγεται. Οι Ιρακινές δυνάμεις μπήκαν στην παλαιά πόλη της Μοσούλης, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Καταιγιστικά πυρά πέφτουν στις πύλες της Μοσούλης, εκεί που έχουν οχυρωθεί οι μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Οι τζιχαντιστές μάχονται λυσσαλέα, προκειμένου να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους. Προβάλλουν ιδιαίτερα σθεναρή αντίσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ένας άνδρας με κομμένο πόδι που θα δείτε στο βίντεο: Πετά την πατερίτσα του για να μπορεί να έχει καλύτερο στόχο.

Έχουν βάλει νάρκες και ελεύθερους σκοπευτές και έχουν παγιδεύσει οχήματα με εκρηκτικά. Σε ένα βίντεο, φαίνονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας των μαχητών του ισλαμικού κράτους. Ένας άνδρας λέει τις τελευταίες του σκέψεις στην κάμερα, βάζει μπροστά και οδηγεί ένα παγιδευμένο όχημα. Βρίσκει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από οχήματα του ιρακινού στρατού, και πυροδοτεί.

Για τους σκληροτράχηλους τζιχαντιστές, αυτός είναι ένας ένδοξος τρόπος για να πεθάνουν στο σημείο της μάχης.

Την ίδια ώρα, σε άλλη γειτονιά της Μοσούλης, ένας Αμερικανός εθελοντής γίνεται ήρωας. Σώζει ένα μικρό κοριτσάκι από τα πυρά του Isis.

Δυστυχώς, δεν έχουν όλα τα παιδιά την τύχη.

Περισσότεροι από 100.000 ιρακινοί άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί από τους τζιχαντιστές στην παλιά πόλη της Μοσούλης, χωρίς νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.  Κάποιοι από τους κατοίκους έχουν πάρει τα όπλα, όπως η 65χρονη Χουσείν. «Ο Isis μάς κατέστρεψε» φωνάζει. «Δεν άφησαν τίποτα! Πήραν τις κόρες μας!».

Η ιστορική περιοχή είναι η τελευταία που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών  στο Ιρακ. Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει από τα μέσα Οκτωβρίου επίθεση για την ανακατάληψη της.

Δείτε το βίντεο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top