«Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους» ούρλιαζε ο οδηγός του βαν που έπεσε πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 10 τραυματίες

Ένας νεκρός και 10 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Λονδίνο, όταν βαν έπεσε πάνω σε μουσουλμάνους, οι οποίοι έβγαιναν από τέμενος που βρίσκεται στο Φίσμπερι Παρκ.

Ωστόσο τόσο η Sun, όσο και η Daily Mail αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βανάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε νοικιαστεί από την Ουαλία. Λίγο πριν τις 12:20 τοπική ώρα ο οδηγός πάτησε το γκάζι και έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες που έβγαιναν από το τέμενος μετά από την απογευματινή προσευχή του Ραμαζανιού.

Τα θύματα του μανιακού, ο οποίος ήθελε να σκορπίσει το θάνατο είχαν μαζευτεί σε μια στάση λεωφορείου και προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος για άγνωστο λόγο λιποθύμησε.

«Ήρθε κατά πάνω μας. Νομίζω 8 ή 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εγώ κατάφερα να ξεφύγω. Μετά ένας άνδρας βγήκε από το βαν», είπε στο BuzzFeed News ο Αμπντουλραχμάν Σαλέχ Αλαμουντί.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, όμως εκείνος και άλλοι δύο φίλοι του τον σταμάτησαν και τον κρατούσαν για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει.

«Πριν απ’ αυτό φώναζε "θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους" και προσπαθούσε να γρονθοκοπήσει τους πάντες», συνέχισε ο Αλαμουντί.

Όπως έγινε γνωστό ο οδηγός του φορτηγού είναι 48 ετών και θα εξεταστεί από ψυχιάτρους για να αξιολογηθεί η ψυχολογική του κατάσταση.

Το Ισλαμικό Κέντρο του Λονδίνου, αλλά και οι υπεύθυνοι του τεμένους έκαναν έκκληση για ηρεμία και καταδίκασαν οποιαδήποτε πράξη μίσους που προσπαθεί να διαχωρίσει τη μουσουλμανική κοινότητα.

Δηλώσεις για την επίθεση έκανε και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η οποία τόνισε ότι η σκέψη της είναι με τους τραυματίες.

Από την πλευρά του Εργατικού Κόμματος, τέλος, ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε συγκλονισμένος από το νέο αυτό περιστατικό βίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top