ΣΟΚ! Πετούσαν τα μωρά τους από το παράθυρο για να τα σώσουν από τον πύργο της… κολάσεως

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Δυτικό Λονδίνο

Σοκ και δέος προκαλούν οι μαρτυρίες διασωθέντων από τον φλεγόμενο πύργο στο Λονδίνο που αναφέρουν ότι μάνες πετούσαν τα μωρά τους από τα παράθυρα για να τα σώσουν.

Η Σαμίρα Λαμράνι είπε στο Associated Press πως είδε με τα ίδια της τα μάτια μια γυναίκα να πετά από το δέκατο όροφο ένα μωρό, την ώρα που οι φλόγες είχαν κυκλώσει το διαμέρισμά της.

«Άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται στα παράθυρα, τρέμοντας και ουρλιάζοντας με μανία. Τα παράθυρα ήταν ελαφρώς ανοιχτά, μία γυναίκα έκανε χειρονομίες ότι επρόκειτο να πετάξει το μωρό της και αν κάποιος μπορούσε να πιάσει το μωρό της. Κάποιος το έκανε, ένας κύριος έτρεξε μπροστά και κατάφερε να πιάσει το μωρό», είπε.

Ταραγμένη, τρέμοντας από το σοκ είπε πως έβλεπε ανθρώπους να χτυπιούνται και να φωνάζουν βοήθεια.

«Τους καθησυχάζαμε λέγοντας τους ότι κάναμε ό,τι μπορούμε και ότι καλέσαμε το 999, αλλά προφανώς το βλέμμα στο πρόσωπό τους ήταν θάνατος. Ο φίλος της κόρης μου είπε ότι παρατήρησε έναν ενήλικα που έκανε κάποιου είδους αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο και προσπάθησε να κατέβει από το παράθυρο. Όσο περισσότερο κοίταγα προς τα πάνω, από όροφο σε όροφο έβλεπα έναν ατελείωτο αριθμό ανθρώπων. Κυρίως τα παιδιά, οι φωνές τους θα μείνουν στο μυαλό μου για πολύ καιρό. Μπορούσα να τα ακούσω να ουρλιάζουν για τις ζωές τους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Ζάρα που επίσης έμενε στον πύργο είπε ότι είδε μια μητέρα να πετά τον 5 ετών γιο της από το παράθυρο του πέμπτου ή έκτου ορόφου.

«Μία γυναίκα πράγματι έριξε τον γιο της από το παράθυρο. Νομίζω ότι είναι καλά. Νομίζω ότι μπορεί να έσπασε μόνο κάποια κόκαλα και να έχει μώλωπες. Ήταν μία άλλη γυναίκα που ούρλιαζε “το μωρό μου, το μωρό μου. Πρέπει να βγω. Πρέπει να σώσω το μωρό μου”. Αλλά κοιτούσαμε απλά ψηλά. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπήρχε τίποτα να μπορούμε να κάνουμε», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top