ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Λονδίνο! Πληροφορίες για νεκρούς – Τουλάχιστον 50 οι τραυματίες, πολλοί οι αγνοούμενοι

Δραματικές οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σώσουν τους ενοίκους - Πρώτη ανάρτηση: 10:00

Άσχημα είναι τα νέα από το Λονδίνο, όπου στις φλόγες έχει παραδοθεί κτίριο 27 ορόφων στο Κένσιγκτον, δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί από τη μεγάλη φωτιά, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένο αριθμό.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την πυροσβεστική, καθώς υπάρχουν φόβοι για κατάρρευση του πύργου Grenfell.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να ελέγξουν τις φλόγες και να σώσουν όσους περισσότερους ενοίκους μπορούν είναι υπεράνθρωπες.

«Μη με εγκαταλείπεις. Φώναξε πιο δυνατά. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου; Κράτα το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου. Φώναξε πιο δυνατά. Φώναξε πιο δυνατά. Μη με εγκαταλείπεις», φώναζε ένας πυροσβέστης σε ένοικο του πύργου σε βίντεο που έχει ανέβει στο YouTube.

Πάντως οι εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στον πύργο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top