Ομιλία Ερντογάν για τα 564 χρόνια από την άλωση της Πόλης

Πραγματοποιήθηκε κι αναπαράσταση της άλωσης

«Θα συνεχίσουμε να προσέχουμε σαν τα μάτια μας τις παρακαταθήκες του Πορθητή» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας χθες, Κυριακή, το βράδυ στο πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού στην Κωνσταντινούπολη για τα 564 χρόνια από την άλωση της Πόλης. 

«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης, η οποία γίνεται αποδεκτή ως μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας του κόσμου λόγω των κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών αποτελεσμάτων της, είναι μια νίκη γεμάτη παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι «δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την πίστη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση που άνοιξε τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης στην Άλωση πριν από 564 χρόνια και να διεκδικούμε τις παρακαταθήκες της Άλωσης». 

Ακόμα, χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη ως «τη βιτρίνα της Τουρκίας». 


İstanbul'un Fethi 564'üncü Yılında 3 Boyutlu... από haberler

Στη συνέχεια, η άλωση της Πόλης γιορτάστηκε με ειδική τελετή και πυροτεχνήματα στον Κεράτιο. Σε πλατφόρμα που στήθηκε, έγινε αναπαράσταση της άλωσης.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top