ΜΑΚΕΛΕΙΟ σε συναυλία στο Μάντσεστερ: 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες-Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον ΤΡΟΜΟ

Πολλά παιδιά ανάμεσα στους θεατές-Πρώτη ανάρτηση: 23-05-2017 07:20

Μακελειό σημειώθηκε σε συναυλία της Αμερικανίδας Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena  χθες. Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, ενώ δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ανώνυμα ότι υπάρχει υποψία πως επρόκειτο για επεισόδιο με βομβιστή αυτοκτονίας.

Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα. Κάποιοι θεωρούν πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν και καρφιά για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα τα θύματα.

Η βρετανική αστυνομία είπε ότι το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ είπε ότι απάντησε σε αναφορές για έκρηξη που έγινε στην είσοδο του σταδίου, που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Το ακροατήριο στη συναυλία περιλάμβανε και πολλά παιδιά.

Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Οι πρώτες μαρτυρίες

Μία μάρτυρας η οποία παρακολούθησε τη συναυλία είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο και ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό από χιλιάδες άτομα εν φυγή από το κτίριο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνονται θεατές, μεταξύ των πολλοί νέοι, να τρέχουν προς τα έξω. "Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν είμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν", είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. "Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν", πρόσθεσε.


 

Ένα 16χρονο αγόρι που βρισκόταν μαζί με δυο φίλους του στη συναυλία   και καθόταν δίπλα στη σκηνή, άκουσε τις εκρήξεις λίγο πριν η συναυλία   ολοκληρωθεί. "Πολλοί άνθρωποι λένε για δύο εκρήξεις, όμως όλοι ακούσαμε τρεις", δήλωσε και πρόσθεσε: "Ακούστηκε σαν πυροβολισμός. Στην αρχή   πιστέψαμε πως ήταν κάποιο μπαλόνι, όμως μετά νιώσαμε τις δονήσεις και   καταλάβαμε πως δεν ήταν μπαλόνι. Οι γονείς μας άκουσαν την έκρηξη, από   το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν."

Ένα 15χρονο κορίτσι, δήλωσε  στον Guardian "Υπήρχε κόσμος που έπεφτε από καρέκλες, προσπαθώντας να  φύγει από τον χώρο. Καθώς τρέχαμε έξω είδα αίματα ακόμα και στους  τοίχους."

 

 


 

Κινητοποιήθηκαν οι κάτοικοι του Μάντσεστερ

Όπως γίνεται γνωστό από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι στο Μάντσεστερ έχουν κινητοποιηθεί μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο και προσφέρουν την βοήθεια τους, για την μεταφορά τραυματιών.

Ο σταθμός του μετρό Βικτόρια που βρίσκεται στην περιοχή έκλεισε αμέσως μετά την έκρηξη κι αναμένεται να παραμείνει κλειστός στη διάρκεια της ημέρας, με πολλούς ανθρώπους να παραμένουν στα κεντρικά σημεία της περιοχής, χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 21.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά και έφηβοι ήταν στη συναυλία.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν υπνοδωμάτια, τσάι, αλλά και μέσα μεταφοράς (#roomformanchester) μέσω twitter. Παράλληλα, οδηγοί ταξί μεταφέρουν δωρεάν ανθρώπους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top