Ούτε ιερό, ούτε όσιο-Οι Αλβανοί βγάζουν εθνικιστικά...μπιτάκια και ζητούν ΕΔΑΦΗ!

Προπαγανδίζουν και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν κατά του Ράμα

Ο Αλβανικός Μεγαλοϊδεατισμός κάθε μέρα και "θεριεύει".Οι γείτονες ξέρουν καλά από ... προπαγάνδα και αυτό φαίνεται μέσα από τραγούδια, δηλώσεις και ύποπτες κινήσεις στα Βαλκάνια.

Στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR μπορείτε να ακούσετε ένα από τα τραγούδια τους, που αποτυπώνει τη φλόγα που σιγοκαίει στην Αλβανία και βρίσκεται ένα βήμα πριν μετατραπεί σε πύρινη λαίλαπα που θα κάνει... "στάχτη" την ειρήνη στα Βαλκάνια. Το τραγούδι αν και παλιό, το ανέσυραν εθνικιστικές οργανώσεις της γειτονικής χώρας για να θυμίσουν στους συμπατριώτες τους, τον στόχο για τη δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας". Μάλιστα, αναφέρονται στο 1878 και στο αίτημα που είχαν καταθέσει για την ένωση όλων των "αλβανικών εδαφών " .

«1878 στο Πριζέν είχε αποφασιστεί να μην χωρίσουν αδέλφια και αδελφές! Η Αλβανία μου, Γιάννενα, Μοναστήρι και Σκόντρα. Αντάμ παπαντάμ αυτή είναι η πατρίδα μου», αναφέρει μεταξύ άλλων το τραγούδι.

Τα Βαλκάνια αυτή τη στιγμή μοιάζουν με... αυτοκίνητο που κινείται στο αντίθετο ρεύμα. Ευρώπη, Νάτο και Αμερική της δείχνουν (σσ Αλβανία) τον δρόμο αποφυγής της σύγκρουσης, όμως Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο έχουν πατήσει γκάζι στον εθνικισμό. Ο πρώην διοικητής του UCK εκμεταλλεύεται την πολιτική κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και δηλώνει έτοιμος να κάτσει στο τιμόνι της χώρας, που πάει σε πρόωρες εκλογές στις 11 Ιουνίου. Μάλιστα, ο Ραμούς Χαραντινάι δεν διστάζει να απειλήσει ευθέως τη Σερβία με προσάρτηση των εδαφών της.

«Αν η Αμερική δεν λύσει το πρόβλημα μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας δεν μας μένει άλλη λύση, παρά να πράξουμε αναλόγως. Αν οι Σέρβοι κρατούν το Κόσοβο στο σύνταγμα τους, τότε είναι αναγκασμένοι να μας δώσουν το 1/3 των εδαφών τους που μας ανήκουν», είπε ο Ραμούς Χαραντινάι.

Φυσικά, μετά από αυτήν τη δήλωση, η παραστρατιωτική οργάνωση UCK πανηγυρίζει και έχει θέσει σε εφαρμογή ηλεκτρονική ψηφοφορία, μέσω facebook για να εκλεχτεί ο διοικητής τους.... Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.

Kι ενώ το κρατίδιο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα εφιαλτικό σενάριο που "γέννησε" η πολιτική κρίση και οι εθνικιστικοί "λεονταρισμοί" , η Αλβανία σε λιγότερες από 24 ώρες θα ξεχυθεί στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του Ράμα.  Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, καλεί το λαό σε ξεσηκωμό.

Ο αναβρασμός στα Βαλκάνια και οι μεγαλοϊδεατισμοί "φλερτάρουν" με το αναμμένο φυτίλι του ξεσηκωμού στην πόρτα μας .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top