ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ-Ο πρόεδρος της Αλβανίας θέτει θέμα Τσαμουριάς

Βέλγος βουλευτής αλβανικής καταγωγής επιτέθηκε στον Κοτζιά

Το μέτωπο της Αλβανίας παραμένει ανοικτό για τη χώρα μας. Οι γείτονες τίμησαν σε εκδήλωση τους Τσάμηδες για τον αντιφασιστικό τους αγώνα στο Β' παγκόσμιο πόλεμο, με τον πρόεδρο της χώρας  Μπουγιάρ Νισάνι να ρίχνει λάδι στη φωτιά, με δηλώσεις του. 

Ο Νισάνι μάλλον ξεχνά τη δράση των Τσάμηδων στο πλευρό των ναζί. Τις εκτελέσεις των Ελλήνων, τους ομαδικούς βιασμούς και τα χωριά που ισοπέδωσαν στην Θεσπρωτία. Η εθνικιστική ρητορική του καθόλου τυχαία δεν είναι, όπως υποστηρίζει ο ιστορικός, Σαράντος Καργάκος. 

«Ο κ.Νισάνι ποτέ δε λέει ψέματα, πάρα μόνο όταν μιλάει. Επωφελούνται από το γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει 7 χρόνια μία οικονομική κρίση. Έχουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε Σκόπια και θα διαλυθεί και συνεπώς θα δημιουργηθεί η λεγόμενη μεγάλη Αλβανία», είπε στο Star ο κύριος Καργάκος.

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε ο Αμέτ Γκινάι, Βέλγος βουλευτής, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ζητάει τα ρέστα από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, μιλώντας στην εφημερίδα 27al.  «Κύριε Κοτζιά, η Ελλάδα θα γίνει ευρωπαϊκή, όταν αποδεχθεί τη γενοκτονία κατά των Τσάμηδων. Προσπαθείτε να αλλάξετε τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε να πάρετε τη νότια Αλβανία», είπε χαρακτηριστικά ο Γκινάι 

«Είναι κρίμα που η σχέση των δύο κυβερνήσεων δεν αντανακλά τη σχέση των δύο χωρών. Πρέπει να ανησυχούμε για αυτό. Είναι παράδοξο. Κατά καιρούς έχω σε προσωπικό επίπεδο πολύ καλές σχέσεις με όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, που είναι άνθρωπος με τεράστιο πάθος. Φυσικά είναι πιο εύκολο να είσαι ποιητής στην Αντιπολίτευση από ότι συγγραφέας στην κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Την ίδια ώρα, η αλβανική τηλεόραση μεταδίδει πληροφορίες για την προσαγωγή του 52χρονου Έλληνα μηχανικού, λέγοντας πως είναι ύποπτος για κατασκοπεία. Η συσκευή που φέρεται να είχε μαζί του στο αεροδρόμιο των Τυράννων ήταν μια βαλίτσα εντοπισμού υποκλοπών εξοπλισμένη με σύστημα ανίχνευσης τελευταίας τεχνολογίας. Εντοπίζει και καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες, γραπτά μηνύματα, ακόμη και την γεωγραφική θέση του τηλεφώνου που παρακολουθεί.  Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν το όνομα του Έλληνα, αλλά δεν δείχνουν το πρόσωπο του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top