Ο Ερντογάν καλεί τους νέους της Τουρκίας να ακολουθήσουν τα βήματα του Μωάμεθ του Πορθητή

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Είσαι στην ηλικία που ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη.. Ναι εδώ απέναντί μου στο Γενί Καπί βλέπω νέους που ο καθένας είναι υποψήφιος να γίνει Πορθητής. Όπως είπε ο ποιητής μας μην βλέπετε μικρούς τους εαυτούς σας

Αυτή τη φορά ο Ερντογάν κάλεσε τη νεολαία  να ακολουθήσει τα βήματα των Οθωμανών στρατιωτών  τους οποίους ο Μωάμεθ ο Πορθητής οδήγησε στην άλωση της Κων/πολης.  Και όχι μόνο αυτό αλλά τους συνέκρινε με τον κόσμο που βγήκε στους δρόμους και τον υπερασπίστηκε την νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος ..

Είναι γνωστό άλλωστε πώς η Τουρκία που οραματίζεται δεν είναι συνδεδεμένη με τον  δημιουργό του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο , αλλάξαμε ριζικά την εκπαίδευση αξιωματικών και υπαξιωματικών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Πλέον αυτό το καθήκον ανήκει στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας», δήλωσε.

Μετά το άγριο πογκρόμ σε στρατό, αστυνομία και δικαιοσύνη , η ενίσχυση του στρατού είναι η άμεση προτεραιότητά του . Συνολικά οι τουρκικές αρχές έχουν απολύσει ή αποτάξει πάνω από 145.000 δημόσιους λειτουργούς, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, δικαστικούς και ακόμη και ακαδημαϊκούς.  

Την ίδια ώρα τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν εικόνες από ασκήσεις αλεξιπτωτιστών στην Καισάρεια.

124 κομάντο, έπεσαν με αλεξίπτωτο από δύο μεταφορικά αεροσκάφη C-130.  Ακολούθησαν 2 ακόμη τα οποία έριξαν με αλεξίπτωτα οχήματα και στρατιωτικά υλικά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top