ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα- Μεγαλώνει η ΛΙΣΤΑ των ΘΥΜΑΤΩΝ

ΧΑΟΣ στο Καράκας

Ένας 17χρονος είναι το τελευταίο θύμα των συγκρούσεων που συνεχίζονται καθημερινά στους δρόμους του Καράκας. Ο νεαρός ήταν ο πέμπτος νεκρός στη διάρκεια των ταραχών που συνεχίζονται από τη νύχτα της Πρωτομαγιάς.

Στο βίντεο ντοκουμέντο θα δείτε δυο άντρες, πάνω σε μοτοσικλέτα, να μεταφέρουν στο ασθενοφόρο άλλο ένα θύμα της βίας που έχει ξεσπάσει στους δρόμους του Καράκας.

Το θύμα, ο Αρμάντο Κανιζάλες, 17 ετών, χτυπήθηκε στο λαιμό στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με αστυνομικούς. Άλλοι διαδηλωτές δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το χτύπημα θα του στοίχιζε τη ζωή.

Ήταν η τραγική κατάληξη των επεισοδιακών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας για ακόμη μια ημέρα. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν κατά του Προέδρου Μαδούρο και των σχεδίων του να καταργήσει τη νόμιμη Βουλή της χώρας. Την πρόθεσή του επανέλαβε και χθες, Τετάρτη.

«Η Βενεζουέλα μπορεί να αποφασίσει εάν η Βενεζουέλα επιθυμεί τους βίαιους τρομοκράτες ή εάν οι ψηφοφόροι επιθυμούν ειρήνη και ευημερία» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές μετατρέποντας τους δρόμους του Καράκας σε πεδίο μάχης.

Το καθεστώς Μαδούρο έδωσε, πάντως, στη δημοσιότητα βίντεο του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπεζ, προκειμένου να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι βαριά άρρωστος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Προηγουμένως, είχε εμφανιστεί η σύζυγος του φυλακισμένου πολιτικού έξω από στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας, μαζί με την πεθερά της, ζητώντας να τον δουν. 

 Οι νεκροί, από τις αρχές Απριλίου, οπότε ξέσπασαν οι ταραχές στη Βενεζουέλα, έχουν φτάσει τους 32.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top