Υπόλογη για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ η Μαρίν Λεπέν- Έκανε "Copy-Paste" την ομιλία του Φιγιόν

Παράλληλα, ο Μακρόν λέει ότι θέλει Πρωθυπουργό της Γαλλίας την Λαγκάρντ

Υπόλογη για λογοκλοπή είναι η Μαρίν Λεπέν, που αντέγραψε τουλάχιστον 4 παραγράφους από ομιλία που εκφώνησε ο πρώην προεδρικός υποψήφιος της δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, πριν από 15 μέρες και χθες, Τρίτη, η ακροδεξιά πολιτικός τις συμπεριέλαβε λέξη προς λέξη σε ομιλία της.

«Έχουμε μια μοναδική γλώσσα που μιλάει σε όλα τα έθνη του κόσμου. Στην Αφρική, στην Αμερική, στην Ασία, στην Κεντρική Ευρώπη γύρω από την Μεσόγειο. Εάν μαθαίνουν την γλώσσα μας, από την  Αργεντινή έως την Πολωνία, εάν υπάρχουν λίστες αναμονής στα γαλλικά σχολεία στη Σαγκάη, στο Τόκιο, στο Μεξικό ή στα γαλλικά λύκεια στη Ρομπά ή στη Ρώμη, εάν το Παρίσι είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, είναι επειδή η Γαλλία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια βιομηχανική, αγροτική ή στρατιωτική δύναμη. Άλλοτε στρατιώτης του Κυρίου, σήμερα στρατιώτης της Ελευθερίας η Γαλλία, θα είναι πάντα ο στρατιώτης του ιδανικού, έλεγε ο Κλεμανσώ». Αυτά είπε πρώτος ο Φρανσουά Φιγιόν και τα ζήλεψε η Μαρίν Λεπέν. Αποφάσισε, λοιπόν, να τα…επαναλάβει ως δικά της!

Όμως, η ακροδεξιά πολιτικός υπολόγισε χωρίς τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την λογοκλοπή. Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ξεσκεπάζει την απάτη και σήμερα, Τρίτη, ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Λεπέν επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός.

«Αντέγραψε μια ομιλία του Φρανσουά Φιγιόν του 2015 και καλώ τον κόσμο να το συγκρίνει. Είναι 4 παράγραφοι, λέξη προς λέξη, ακόμα και το κόμμα … Μήπως θα ζητήσει συγγνώμη στους ψηφοφόρους της που πήγαν χθες να την δουν;» ρωτάει η δημοσιογράφος, για να λάβει την…αφοπλιστική απάντηση:

«Ήταν ελάχιστη (η αντιγραφή) γιατί στην ομιλία τότε του Φρανσουά Φιγιόν υπήρχαν ορισμένα ενδιαφέροντα περάσματα τα οποία διαπιστώσαμε ότι μιλούσαν στον κόσμο».

Βρισκόμαστε πέντε, μόλις, ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και η λογοκλοπή αναμένεται να στοιχίσει δημοσκοπικά στη Μαρίν Λεπέν, που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο, Τετάρτη, τον αντίπαλο της, Εμανουέλ Μακρόν, σε ένα κρίσιμο τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Ο κεντρώος υποψήφιος, από τη μεριά του, σε συνέντευξη του, αποκάλυψε ότι έχει στο μυαλό του δυο ονόματα για την πρωθυπουργία της χώρας. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται, είναι κι αυτό της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Σε άλλες δηλώσεις του, ο Μακρόν διέψευσε κατηγορηματικά πως είναι άνθρωπος των τραπεζών.

«Δεν είμαι υποταγμένος στις τράπεζες. Αν ήμουν, θα συνέχιζα να εργάζομαι για αυτές. Αν ήμουν, σαν υπουργός δεν θα εφάρμοζα έναν νόμο που έσπασε το τραπεζικό μονοπώλιο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top