Ο Ερντογάν επικρίνει ΗΠΑ και ΕΕ - «Σταματήστε να κρύβετε τρομοκράτες»

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Ερντογάν Τουρκία ΕΕ

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας υποθάλπει τις σχέσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας, δήλωσε στη σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι υπό τον Πρόεδρο Τραμπ μπορούν οι σχέσεις των δύο χωρών να γυρίσουν σελίδα. 

«Αυτό που περιμένουμε από τον κύριο Τραμπ… Θα μπλοκάρουμε μόνο τον  ISIS  ή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις; Εάν είναι μόνο εναντίον εναντίον ISIS κάνουμε λάθος. Δηλαδή, ενώ από τη μια διαλύουμε μια τρομοκρατική οργάνωση, από την άλλη ενισχύουμε τις άλλες επειδή, δυστυχώς σε αυτές πάει βοήθεια με όπλα. Τα όπλα που πάνε ως βοήθεια σε αυτές τα μοιράζονται με τον ISIS. Υπάρχουν όλα τα έγγραφα στα χέρια μας. Έχουμε εικόνες, φωτογραφίες, τα γνωρίζουμε αυτά καλά. Όλα αυτά ασφαλώς πρέπει να τα εξηγήσω στον κ.Τραμπ. Αυτά έγιναν επί περιόδου κ.Ομπάμα. Παρόλο που αυτά τα εξήγησα πολλές φορές στον κ. Ομπάμα δεν κατάφερα να τον πείσω. Ασφαλώς τώρα ο κ.Τραμπ αρχίζει μια νέα περίοδο. Η ευχή μου είναι να τα εξηγήσουμε αυτά στον κ.Τραμ και μαζί να βρούμε λύση», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε και την ΕΕ για το θέμα της τρομοκρατίας. «Εσείς πρώτα σταματήστε να κρύβετε τους τρομοκράτες στη χώρα σας. Ιδιαίτερα η Ευρώπη. Σταματήστε. Εντάξει, στηρίξατε την εκστρατεία του "OXI", χάσατε. Τώρα κλείστε αυτό το τεφτέρι και προσπαθήστε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με την Τουρκία. Εμείς παρόλο που κάνατε εκείνη την εκστρατεία, ανοίγουμε τις πόρτες μας. Τώρα να δούμε και αυτούς», ανέφερε.

Της ανταποκρίτριας του Star στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top