"Πέφτουν" τα ποσοστά του Μακρόν- Ύβρεις και προσβολές από τους οπαδούς της Λεπέν

Οξύνονται τα πράγματα στη Γαλλία, λίγο πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων «Opinion Way», αρχίζει και μειώνεται το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου υπέρ του κεντρώου ανεξάρτητου υποψήφιου Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, στις 20 Απριλίου, ο Μακρόν συγκέντρωνε ποσοστό 65% έναντι 35% για την ακροδεξιά Λεπέν, ενώ 7 ημέρες αργότερα, ο κεντρώος υποψήφιος έχασε 6 μονάδες, με το ποσοστό του να μειώνεται στο 59% και της Λεπέν να ανεβαίνει στο 41%.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν την μετατόπιση ψηφοφόρων προς την Λεπέν στο γεγονός ότι ο Μακρόν δεν έκανε καλή εκκίνηση στην προεκλογική του εκστρατεία, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, εν αντιθέσει με την ακροδεξιά πολιτικό.

Χθες, Πέμπτη, η Μαρίν Λεπέν πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στην Νίκαια της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο ο οποίος χρησιμοποίησε χυδαία και επιθετικά συνθήματα εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν.

Στην ομιλία της, η ακροδεξιά πολιτικός υπογράμμισε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της Γαλλίας.

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί στο Παρίσι και στην πόλη Ρεν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και νεαρών που πραγματοποίησαν διαδηλώσεις κατά των δυο προεδρικών υποψηφίων, φωνάζοντας «ούτε Λεπέν, ούτε Μακρόν, ούτε πατρίδα, ούτε αφεντικά».

 

Από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top