BINTEO NTOKOYMENTO! Η στιγμή που ένοπλοι ΓΑΖΩΝΟΥΝ αστυνομικούς στο Παρίσι

Γνωστός στις γαλλικές αρχές ο δράστης

Κόβει την ανάσα το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου από τη στιγμή που δύο άνδρες ανοίγουν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα Ηλύσια Πεδία, τέσσερις μόλις μέρες πριν από τον πρώτο γύρo των προεδρικών εκλογών, με αποτέλεσμα ο δράστης και ένας αστυνομικός να πέσουν νεκροί.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ένα ασημί αυτοκίνητο να έχει σταματήσει δίπλα σε όχημα της αστυνομίας και οι αστυνομικοί να κρατούν τα όπλα τους και να σκοπεύουν εναντίον ενός άνδρα, ο οποίος πέφτει στο έδαφος πίσω από το βανάκι της αστυνομίας.

Λίγη ώρα αργότερα, μέσω του πρακτορείου Amaq, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το νέο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού και έδωσε και τα στοιχεία του δράστη, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον 39χρονο Βέλγο Αμπού Γιουσίφ.

 

Μάλιστα όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ήταν γνωστός στις αρχές και είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001.

Όπως έγινε γνωστό η γαλλική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για τον δεύτερο δράστη, ο οποίος εκτιμάται ότι έφτασε στη Γαλλία με τρένο από το Βέλγιο, ενώ στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση χαροπαλεύουν άλλοι δύο αστυνομικοί.

 Χθες το βράδυ μάλιστα κυκλοφορούσε η είδηση ότι πέθανε ένας ακόμα αστυνομικός, κάτι όμως που διέψευσε το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το Παρίσι ζει για μια ακόμα φορά υπό το φόβο της τρομοκρατίας. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που είδαν τις σφαίρες να περνούν ξυστά από δίπλα τους.

«Βγήκα από τα “Sephora” και περπατούσα στο πεζοδρόμιο, όπου ήταν παρκαρισμένο ένα Audi 80. Ένας άνδρας βγήκε έξω και άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικού, με ένα Καλάσνικοφ. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω. Άκουσα έξι πυροβολισμούς. Φοβήθηκα. Έχω μια κόρη δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Στόχευε τον αστυνομικό...», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

 

 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Πιερ Ανρί Μπραντέ δήλωσε ότι ο τρομοκρατικός κίνδυνος στη χώρα παραμένει υψηλός.

«Ένα αυτόματο όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον της αστυνομίας, ένα όπλο πολέμου», είπε και πρόσθεσε ότι η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 τοπική ώρα, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα σε σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για την επίθεση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι, ανακοινώνοντας ότι οι σταθμοί του μετρό στη γραμμή 1 κοντά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων θα μείνουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top