ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Αμερικής & Ρωσίας – «Είναι ζώο»

Βαριές κατηγορίες εκτοξεύουν Τραμπ και Πούτιν - Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο γιος του πλανητάρχη

Ένας.... ψυχρός άνεμος πνέει από το Κρεμλίνο ως τον Λευκό Οίκο. Βαριές κατηγορίες εκτοξεύουν Τραμπ και Πούτιν και οι δυο πλευρές μοιάζουν να είναι ανυποχώρητες. Σημεία τριβής μεταξύ των δύο χωρών είναι η Συρία, αλλά και η Κορεατική Χερσόνησος.

«Ειλικρινά ο Πούτιν υποστηρίζει ένα πρόσωπο (σσ Άσαντ), το οποίο είναι στ'αληθεια διαβολικό και νομίζω ότι είναι πολύ κακό αυτό για τη Ρωσία. Είναι ζώο (σσ ο Άσαντ)», δήλωσε ο Ν.Τραμπ, εκτοξεύοντας φαρμακερά βέλη κατά του Πούτιν, με τον τελευταίο όμως να σπεύδει να ανταποδώσει αμέσως.

«Που είναι η απόδειξη ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα; Δεν υπάρχει καμία! Αλλά υπάρχουν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι προφανές», είπε από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος.

Η επίθεση με τομαχοκ εναντίον του καθεστώτος Άσαντ έχει εξοργίσει τη ρωσική κυβέρνηση τόσο, ώστε ο υπουργός εξωτερικών Λαβρόφ, ο οποίος υποδέχτηκε τον αμερικανό ομόλογο του Τίλερσον στις χρυσοποίκιλτες επίσημες κυβερνητικές αίθουσες της Μόσχας, εξέφρασε κατάμουτρα τη δυσαρέσκεια του. «Είναι σημαντικό για μας να καταλάβουμε τις προθέσεις σας, τις προθέσεις των ΗΠΑ και τις πραγματικές προθέσεις αυτής της διακυβέρνησης», είπε ο Λαβρόφ.

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι δηλώσεις του Έρικ Τραμπ, γιου του αμερικανού προέδρου, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να εκφοβίσει τον πατέρα του. Επιβεβαίωσε ότι η αδελφή του Ιβάνκα επηρέασε σημαντικά τον πρόεδρο. «Η απόφαση του προέδρου Τραμπ να βομβαρδίσει την συριακή αεροπορική βάση για να τιμωρήσει τον Άσαντ για την επίθεση με χημικά επηρεάστηκε από την αντίδραση της Ιβάνκα, η οποία ήταν συντετριμμένη και εξοργισμένη από θηριωδία», δήλωσε ο γιος του πλανητάρχη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top