ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις γερμανικές αρχές -Οι δράστες ήθελαν ΝΕΚΡΟΥΣ!

3 εκρήξεις με στόχο το πούλμαν της Ντόρτμουντ

Τρόμος ξανά στην Ευρώπη. Σε κόκκινο συναγερμό οι γερμανικές αρχές μετά τις τρεις εκρήξεις χθες, M. Τρίτη, το βράδυ, με στόχο το λεωφορείο που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ από το ξενοδοχείο στο γήπεδο. Ένας ύποπτος 25 ετών, με ισλαμιστικό παρελθόν, έχει ήδη συλληφθεί. Οι αρχές μιλούν για τρομοκρατική ενέργεια.

Άγιο είχαν οι παίκτες της Μπορούσια-Ντόρτμουντ. Ο τόπος σείστηκε, ενώ ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν από το ξενοδοχείο με το πούλμαν. Θα τους μετέφερε σε μια απόσταση 10 χιλιομέτρων στο γήπεδο, για τον κρίσιμο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μονακό. Οι τρεις παράλληλες εκρήξεις έγιναν στους θάμνους, δίπλα στο όχημα. Ο Ισπανός αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα καθόταν στο παράθυρο και τραυματίστηκε.

Τραυματίας κι ένας αστυνομικός που συνόδευε την ομάδα. Οι παίκτες, σοκαρισμένοι. Φήμες μιλούν και για πυροβολισμούς.

Η επίθεση «μυρίζει» Τζιχάντ

Στο σημείο των εκρήξεων βρέθηκαν 3 σημειώματα που "μυρίζουν" τζιχάντ: μιλούν για τα γερμανικά αεροσκάφη που επιχειρούν κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Στο διαδίκτυο κι άλλη επιστολή: λέει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ακροαριστερή, αντιφασιστική οργάνωση. Η εγκυρότητά της, προς το παρόν, ελέγχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια επιστολή αναφέρεται το όνομα της Άγκελα Μέρκελ. «Τρομοκρατική η ενέργεια» εκτιμά η Εισαγγελία, ενώ η Καγκελάριος μιλά για «απεχθές έγκλημα».

 

Οι βόμβες περιείχαν μεταλλικά καρφιά, όπως αυτές που τίναξαν στον αέρα το μετρό στην Αγία Πετρούπολη. Ένα από αυτά, τρύπησε το κεφαλάρι ενός καθίσματος στο πούλμαν. Από τύχη δεν συνέβη τίποτα χειρότερο.

Ξύπνησαν μνήμες

Η Γερμανία συγκλονισμένη. Οι μνήμες από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι ακόμα νωπές.

Από το πρωί της Μ. Τετάρτης, κόσμος συρρέει έξω από στάδιο με πανό συμπαράστασης. Το παιχνίδι θα γίνει απόψε, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Είναι η δεύτερη φορά, μετά την επίθεση στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι, που τζιχαντιστές βάζουν στο στόχαστρο το ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top