Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις του μετά την εκτόξευση των Τόμαχοκ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Σαϊράτ, η οποία επλήγη τα ξημερώματα χθες από τους αμερικανικούς Τόμαχοκ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα συριακά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση Αλ Σαϊράτ, και  βομβάρδισαν στόχους κοντά στην Παλμύρα παρά τους αμερικανικούς Τόμαχοκ που την έπληξαν νωρίς χθες. 

Στο μεταξύ, η απόφαση Τραμπ να επιτεθεί στην Συρία μετά τα χημικά που το καθεστώς Άσαντ κατηγορείται πως εξαπέλυσε κατά αμάχων στο Ιντλίμπ ανεβάζει το θερμόμετρο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Οι  εκπρόσωποί τους στα Ηνωμένα Έθνη είχαν έντονους διαξιφισμούς κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Ρωσία υποτίθεται θα μετέφερε όλα τα χημικά όπλα από την Συρία αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν συνέβη και αθώοι Σύροι εξακολουθούν να δολοφονούνται σε χημικές επιθέσεις. 

Η Ουάσιγκτον έχει επιλέξει ήδη την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, που αποφασίσθηκε αφού τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας είχαν εγκαταλείψει το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι το συριακό καθεστώς δέχθηκε «βοήθεια» από τη Μόσχα για να εξαπολύσει την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ. Από την πλευρά τους οι Ρώσοι προειδοποιούν για σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις των δυο χωρών. Ήδη η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» πέρασε χθες τα Δαρδανέλια και πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο εκεί που βρίσκονται και τα δυο αμερικανικά αντιτορπιλικά που εξαπέλυσαν τις τους 59 Τόμαχοκ

Άγνωστο παραμένει ωστόσο το επόμενο βήμα του Τραμπ στην Συρία όπως εκτιμούν αναλυτές.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση Τραμπ φαίνεται πως έπαιξε η στάση της κόρης του Ιβάνκα.

Η όμορφη Ιβάνκα φέρεται να συγκλονίστηκε όταν είδε τις εικόνες των χτυπημένων από τα χημικά παιδιών.

Μέσω Twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και το πόσο συντετριμμένη ένιωθε. Μετά το χτύπημα έγραψε:

«Οι καιροί που ζούμε απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Υπερήφανη για τον πατέρα μου που αρνήθηκε να αποδεχθεί αυτά τα τρομαχτικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Το γεγονός πάντως ότι το χτύπημα αποφασίστηκε ενώ στην έπαυλη του στη Φλόριντα ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεχόταν τον Κινέζο ομόλογό του λέει πολλά. 

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Ο Abdel Hameed Alyousef έχασε στο βομβαρδισμό της Ιντλίμπ τη γυναίκα και τα δίδυμα παιδιά του. Τώρα από την Τουρκία ζητάει από τον Τραμπ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς.

Σε τουρκικό νοσοκομείο του Ρεϊχανλί έχουν μεταφερθεί κι άλλοι τραυματίες από την ίδια επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top