ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ η τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Πέπλο τρόμου πάνω από την Ρωσία - Ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες - Πανηγυρίζει ο ISIS

Πέπλο τρόμου απλώνεται πάνω από την Ρωσία. Τουλάχιστον 9 εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν μετά τη σφοδρή έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. 

Πυκνός καπνός σκέπασε το μετρό  Σενάγια στην Αγία Πετρούπολη. Οι πόρτες και τα παράθυρα του βαγονιού, όπου έσκασε η βόμβα ανατινάχτηκαν. Αίμα και μεταλλικά θραύσματα σκορπίστηκαν παντού.

Οι τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει μεγάλες ποσότητες ΤΝΤ και είχαν βάλει στις βόμβες καρφιά για να προκαλέσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο πόνο και περισσότερα θύματα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο δράστης φέρεται να είναι ντυμένος στα μαύρα, να φοράει φέσι και να έχει γενειάδα.

Σε ένα βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι απελπισμένοι επιβάτες να ψάχνουν μέσα στα συντρίμμια και να βοηθούν τραυματισμένους.  Άλλοι έτρεξαν  να βγουν ζωντανοί, φοβούμενοι και για νέα έκρηξη.

Ο απόλυτος πανικός επικρατούσε έξω από τους δύο σταθμούς του μετρό. Μία γυναίκα κρατούσε το τραυματισμένο της μάγουλο, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει .Οι μονάδες εκτάκτου ανάγκης είχαν διασκορπιστεί σε κάθε γωνιά.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ 

Ο κατάλογος των νεκρών δυστυχώς είναι μακρύς. Για τρομοκρατική επίθεση μιλά το Κρεμλίνο. Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν είναι ή όχι σύμπτωση αλλά την  ώρα της έκρηξης, ο πρόεδρος της Ρωσίας βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη, όπου είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Νωρίς, το απόγευμα της Δευτέρας εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός και στον σταθμό μετρό "Πλόσαντ Βαστάνια" . Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι βόμβες είχαν καρφιά για να προκαλέσουν περισσότερα θύματα, όπως ακριβώς είχαν κάνει τα δύο αδέρφια τσετσενικής καταγωγής, Τσαρνάεφ  οι οποίοι  είχαν χτυπήσει το μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ISIS 

Μόλις η αιματηρή επίθεση έγινε γνωστή, οπαδοί του Ισλαμικού κράτους άρχισαν τους πανηγυρισμούς στα social media.  Ανέβασαν  μία ανατριχιαστική ασπρόμαυρη φωτογραφία  με έναν ναό που μοιάζει με τον Καθεδρικό των Πέτρου και Παύλου στην Αγία Πετρούπολη, όσο και με τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα. Ακριβώς μπροστά τους ένα χέρι φαίνεται, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, να κρατά μία χειροβομβίδα.

ΦΩΤΟ CNN

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top