Τερέζα Μέι: Μην αφήσετε τις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίσουν!

Δείτε τι είπε στο διάγγελμά της για τις επιθέσεις στο Λονδίνο η Βρετανίδα Πρωθυπουργός

H πρωθυπουργός της Βρετανίας συγκάλεσε σύσκεψη ασφαλείας με το όνομα «Κόμπρα», το βράδυ της Τετάρτης, για τα αιματηρά γεγονότα του Λονδίνου. Έπειτα, εξέδωσε διάγγελμα, στο οποίο χαρακτήρισε τις επιθέσεις «αρρωστημένες».

Επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν ένας κι ότι το επίπεδο απειλής στο οποίο βρίσκεται το Λονδίνο είναι αυξημένο και δεν θα αλλάξει άμεσα.

Η Τερέζα Μέι επαίνεσε την αστυνομία για τη γενναιότητά της και τόνισε ότι δεν ήταν τυχαία η επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, που υπηρετεί τις αξίες «της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης».

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας θα είναι με όλους όσους άγγιξαν οι επιθέσεις» είπε και πρόσθεσε: «Αφήστε με να το ξεκαθαρίσω: οποιαδήποτε προσπάθεια να καταπατηθούν οι αξίες μας με βία είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι συσκέψεις του κοινοβουλίου θα γίνουν κανονικά. Οι Λονδρέζοι θα προχωρήσουν κανονικά και θα περπατούν στους δρόμους και θα ζουν τη ζωή τους, χωρίς ποτέ να ενδίδουν στην τρομοκρατία και χωρίς να αφήνουν τις φωνές του μίσους και του κακού να μας χωρίσουν».

Η βασίλισσα Ελισάβετ, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη στη Scotland Yard την Πέμπτη ακυρώνεται, λόγω των πρόσφατων περιστατικών. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top