Το Star στη Χάγη: Ψήφιζαν και εργάζονταν κανονικά στην Ολλανδία! Πρόσωπο-κλειδί θα αναλάβει τον σχηματισμό κυβέρνησης

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Βλαβιανός

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις ολλανδικές εκλογές μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Γιώργος Βλαβιανός.

«Στις 22:00 ώρα Ελλάδος κλείνουν οι κάλπες και αναμένονται τα πρώτα exit polls που θα μεταδώσουν οι ολλανδικές τηλεοράσεις. Εάν το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά, τότε η νύχτα θα είναι μακρά. Στις εκλογές του 2012 τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά από πέντε μέρες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μιλάμε για ντέρμπι (Ρούτε και Βίλντερς), με τον πρώτο να προηγείται», είπε ο δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «έκπληξη είναι οι πράσινοι του 30χρονου Γ.Κλάβερ που οι αναλυτές τους δίνουν μέχρι και 18 έδρες. Οι εργατικοί του Γ.Ντάσελμπλουμ καταποντίζονται και από τις 36 έδρες πάνε στις 12. Φαίνεται όμως πως ο Ντάισελμπλουμ θα διατηρήσει την έδρα του».

«Αναμένονται γύρω στα 14 κόμματα στη Βουλή. Αυτό δείχνει ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού. Η Ολλανδία είναι συνηθισμένη σε αυτό. Ωστόσο, ο πρώτος δεν έχει καν το δικαίωμα να σκεφτεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτό το αναλαμβάνει ένας έμπειρος βουλευτής, ο οποίος ορίζεται για να κάνει τις διαπραγματεύσεις. Μέσος όρος χρόνου σχηματισμού κυβέρνησης στην Ολλανδία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι οι 72 μέρες», εξήγησε ο απεσταλμένος του Star στην Χάγη, Γ.Βλαβιανός, ο οποίος τόνισε ότι στην Ολλανδία όλοι ακόμη και ο βασιλιάς, παρά το γεγονός ότι γίνονταν εκλογές,  εργάζονταν κανονικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top